Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Državni posveti starih volkov v Cerknem

Tina, Maribor 2 23.11.2005
Na tokratnem DPSVju se na nas je uradno prijavilo kakih 80. Na začetku smo se igrali spoznavne igre. Sledila je kateheza o Sv. Frančišku, kjer smo spoznali njegovo mladost in srečanje z Bogom. Bog mu je naročil naj sezida cerkev in mi smo mu seveda pomagali ...
Cvet voditeljic VV... Cvet voditeljic VV... (Avtor: Peter, Ajdovščina Šturje 1)
... in tako iz blazin sezidali cerkev! Sledilo je okrepčilo za naše lačne želodčke- pasta s tuno, mnjami! Po kosilu smo še malo zašportali (beri:igrali košarko) da smo pokurili vse pridobljene kalorije ob kosilu, in se nato podali na delavnice. Na izbiro smo imeli kar 5 delavnic, in sicer Sv. Damijan je bila o Mavglijevih zgodbah in igrah. Gubbio o volčji katehezi, na kateri smo spoznali najprej malo teorije, nato imeli katehezo, na kateri smo preverili teorijo in za konec smo se razdelili v tri skupine in še sami pripravili katehezo in jo predstavili drugim. Delavnica Porciunkula je govorila o koreninah skavtskega življenja v naravi, Rivo Toro je bila glasbena delavnica in Greccio delavnica o ročnih spretnostih. Tam so imeli na voljo naučiti se 3 ročne spretnosti. Delali smo ptičke iz WC papirja in savjet, ježke iz slanega testa in storžev ter obeske za na rutice iz umetnega usnja, ki smo jih na koncu DPSVja vsi dobili kot spominek. Vsak si je izbral 2 delavnici, vmes pa je bila seveda obvezna malica.

Po večerji smo se podali v mrzlo noč. Pred tem, smo še malo razmišljali, kako smo mi začeli našo pot pri VV, kako in kje bomo doprinesli v slovenski džungli, ipd. Na večernem sprehodu skozi Cerkno in nato skozi šumo in v breg, na nek hrib, kjer so dobili svoje imenovanje (čeprav vsi niso bili prisotni) novi voditelji veje VV, to so Jerica iz Koroške 1, Tjaša in Miha iz Komende 1, Darja iz Homca 1, Tadej iz Ptuja 1, Katja iz Maribora 1 in Neža iz Škofje Loke 2. Čestitke! Ob prihodu nazaj v šolo smo imeli še zabaven večer, v katerem smo potovali po svetu. Najprej smo obiskali Finsko, kjer nam jo je zagodel Los, nato smo se po barvah razdelili v skupine. V Grčiji smo bolj športali, v skupine razdeljeni smo najprej tekli na drug konec telovadnice, si tam sezuli čevlje in nato odtekli nazaj, ko so bili vsi člani skupine sezuti je sledilo obuvanje, v enakem vrstnem redu. Naslednja destinacija je bil daljni vzhod– Kitajska. Tam smo vsaki skupini dali refren pesmi »Ti si moje sonce«, ki so ga nato mogli zapeti in skoreogrefirati v kitajščini. Zopet smo se podali v Evropo, na Britansko otočje, kjer smo reševali uganke– premetanke. Odpravili smo se še v Kenijo, tekaško državo, kjer smo bili boj za rutko! Za konec smo se podali še v Egipt, kjer smo, kot je značilno zanj, postavljali piramide. Za zaključek je sledila še večerna molitev, Frančiškova »Hvalnica stvarstva« in izmenjavanje šap, na katere se bomo spominjali in molili za njih! Po uradnem zaključku dneva pa so sledile še večerne oziroma nočne aktivnosti »prosto po prešerno«!

Nedeljsko jutro smo začeli s telovadbo, kateri je sledil zajtrk. Po zajtrku smo se razdelili v skupine in po skupinah debatirali o novem triletnem vzgojnem načrtu. Sledili sta gostji. Tokrat malo drugačni, bilo je nekaj za našo dušo. In sicer dvoje potopisnih predavanj, najprej Mojca Čuk in misijon v Afriki in nato še Katja Ferjančič (ni ziher- se opravičujem že v naprej vsem prizadetim!), ki je govorila o Jamajki in prostovoljnem delu. Po kosilu je sledilo še pospravljanje prostorov in zaključek s sveto mašo.
Fotogalerija
34 slik
Cvet voditeljic VV...
V Cerknem smo se zbrali voditelji veje VV in preživeli nekaj lepih, zanimivih in počnih uric. Oglejte si v galeriji!
pomivanje posode
Kako lepo je srečati voditelje iz vse Slovenije!
+31

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.