Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Dotik narave - na Prekaljenih mačkih!

2
Eva Primožič - Nagajiva veverica 21.10.2009
Vabilo na letošnji že 3. tradicionalni skavtski vikend preživetja v naravi – Prekaljene mačke se je glasil nekako tako: »Če te zanima, kako se skavti znajdemo v naravi z malo ali skoraj nič pripomočki, kako znamo v duhu 6. skavtskega zakona spoštljivo živeti z naravo, kako zmoremo jesti z jedilnika, ki nam ga ponuja narava, kako na prostem varno zakurimo ogenj, kako prespimo v gozdu,… oziroma bi rad v družbi prijateljev in čudovite narave ponovil in nadgradil vse te veščine, potem moraš priti!«
Prekaljeni mački - logo Prekaljeni mački - logo (Avtor: Blaž Karlin)
"Prekaljeni mački" je projekt stega Škofja Loka 1, ki je namenjen vsem loškim skavtom, starih nad 15 let, letos pa se nam je pridružilo še nekaj skavtov iz drugih stegov.
Vsega skupaj se nas je na povabilo odzvalo 21 in tako smo se 17. in 18. oktobra na Gori v Poljanski dolini preizkusili v veščinah v povezavi z ognji in kurjenjem ter postavljanju tipijev. Učili smo se o netivih, preizkušali koristne napotke izkušenih »mačkov«, kurili ognje s kresilom, lokom... Obroke smo si pripravljali kar na odprtem ognju. Noč smo preživeli v zavetju dveh velikih tipijev, v katerih se je celo noč kurilo, ogenj pa nas je prijetno grel. Namen projekta ni lovljene divjih živali, temveč učenje sožitja z naravo in bivanja v njej.
Vikend preživetja v naravi smo zaključili s skavtsko sveto mašo, ki so nam jo dodatno polepšale snežinke. Mi pa smo ponovno dokazali, da smo resnično prekaljeni (malo tudi prekajeni) mački in da se v naravi da preživeti, če ji le znaš prisluhniti.

http://skofja-loka1.skavt.net/
več slik na: http://picasaweb.google.com/Loski.skavti/PrekaljeniMacki2009#
Fotogalerija
33 slik
Prekaljeni mački - logo
Zbor
Nabiranje užitnih rastlin
netivo
+30

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.