Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Čista obala 2009

1
Brigita Škrabanja 28.09.2009
Litijski SKVO se je v soboto dopoldne, 26.9.2009 med SKVO vikendom v Izoli udeležil čistilne akcije "Očistimo obalo".
Ambasadorji čiste obale Ambasadorji čiste obale (Avtor: neznan prostovoljec)
V soboto, 26.9. 2009 se je litijski SKVO pridružil akciji društva Eco Vitae »Čista obala 2009« v sklopu mednarodnega čiščenja obal International Coastal Clean up, ki potekajo po vsem svetu v mesecu septembru.

Kljub mesečnemu čiščenju prostovoljcev naše obrežje še vedno ostaja močno onesnaženo z naplavljenimi odpadki vseh vrst. Večina naplavin sestoji iz plastičnih izdelkov. Poseben problem so cigaretni ogorki, vatirane paličice in plastične vrečke.

Dobili smo se ob 8:00 na plaži v Strunjanu in prisluhnili krajšim navodilom ter razlagi o odpadkih. Razdelili smo se po skupinah in bili dodeljeni v skupino za čiščenje Mesečevega zaliva. Med pobiranjem odpadkov smo se naužili sonca, morja in se čudili ob naših najdbah.

Takole, akcija je bila uspešna, čeprav morda le kaplja v morje (da bi jih le bilo še več), pa vendar. Naša skupina je v treh urah nabrala kar 26 kg smeti.

Postali smo ambasadorji čiste obale ter na koncu dobili malico, značko ter dve nakupovalni vreči Mula. Nato pa smo se podali kovat načrte za začetek skavtskega leta.
Fotogalerija
2 sliki
Ambasadorji čiste obale
Pozdrav z morja

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.