Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Četa Zelenega zlata pri indijancih

Martina Ilišinović 26.02.2012
Vikend med 17. in 19. februarjem je četa Zelenega zlata stega Prebold-Polzela 1 preživela na sv. Križu nad Belimi Vodami v družbi indijancev.
skupinska (Avtor: samosprožilec)

Le-ti so nas takoj zaznamovali s svojimi barvami, nato pa smo si morali narediti še maske, da smo se res vklopili v pleme. V soboto smo se odpravili na potepe, raziskovat našo okolico. Po obilnem kosilu smo v sebi prebudili ustvarjalno žilico - vodniki so se odpravili pripravit lov na zaklad, medtem pa so eni izdelovali baklje, drugi pa kuhali priboljšek - miške (ali ljubkovalno imenovano lesene gobe). Zvečer so nas indijanci povabili na nočno igro "lov na plamen". Cilj je bil seveda upihniti plamen druge ekipe in pri tem ohraniti svoje življenje - v nasprotnem primeru pa si si moral novo življenje prisankati pri vaški vračarki.

V nedeljo smo se najprej podali na lov za izgubljenim zakladom, nato pa smo brusili naše skavtske veščine v zgradbarstvu, ognjarstvu in orientaciji. Seveda ni manjkalo sankanja, smeha, športnih in zabavnih iger ter raznoraznih dogodivščin.

Ker pa so nas indijanci "vrgli ven" iz svojega domovanja, smo se v nedeljo zvečer zopet odpravili svojim domov naproti.

Fotogalerija
33 slik
maske
maske
skupinska
priprava lova za zakladom
+30

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.