Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Cele JAM

Neža Strenčan, Energična medvedka, Celje 2 10.04.2015
Zadnji vikend v marcu so Knežje mesto Celje obiskale bratovščine celotne Štajerske. Prišle so z namenom, da bi mesto rešili pred zlom in tegobami, katerim prebivalci niso bili kos.
Udeleženci Cele Jama so napolnili ulice Celja (Avtor: Rok Rakun)

Popotnike in popotnice je že v petek pozdravila Barbara Celjska, hči Hermana II., ki jih je povabil na svoj grad ter jim pripovedoval o nesrečni ljubezni sina Friderika in njegove Veronike Deseniške. Zgodbe pa ni pripovedoval le Herman, temveč so popotniki sami že pred prihodom posneli svoj del zgodbe ter tako skupaj ustvarili hudomušno, a ganljivo tragedijo. 

Naslednji dan so se najstarejšim pridružili še ostali člani bratovščin. Ob prihodu jih je slavnostno pozdravil sam Herman II. s svojo soprogo Ano Schaunberško ter ostalo gospodo. Seznanil jih je s skrivnostmi, ki se dogajajo v mestu in vsi so se soglasno strinjali, da pomagajo rešiti mesto.

Najmlajši so odšli v boj z zlobno čarovnico Brunhildo, ki je kradla otroke ter zažigala hiše, izvidniki in vodnice pa so se prelevili v viteze in se tako izurili za najmogočnejše viteze celotne Štajerske.

Herman II. je bil ob koncu dneva sila zadovoljen, saj je mesto ponovno oživelo. Skupaj so zarajali in se sladkali na grajskem trgu. V popoldanskih urah so to veliko dogodivščino zaključili s sv. mašo pri sv. Danijelu ter se nato polni vtisov vrnili v svoje domove. 

Fotogalerija
26 slik
Cele JAM
Cele JAM
Cele JAM
Cele JAM
+23

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.