Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Burja že raznaša lučko po Primorskem

Ana J., Regijski trop za LMB 12.12.2011
Primorski skavti pričujemo o Luči, o Luči miru iz Betlehema, ki predstavlja Jezusa in njegovo rojstvo. Še bolj pa bomo o Njem, ki je luč, pričevali v naslednjih dneh, ko bomo luč ponesli na svoje domove in ga tako sprejeli tudi v svoja srca, kjer se bo rodil kot vsak božič.
Širjenje luči Širjenje luči (Avtor: Luka Tuta)

V nedeljo, 11.decembra, se je regijskega sprejema za Primorsko regijo udeležilo okoli 120 primorskih skavtov. Dogodek smo začeli s sveto mašo v cerkvi sv. Martina v središču Sežane. V pridigi nas je nagovoril Marko Rijavec, odgovorni duhovni asistent za regijski sprejem, ki je spregovoril o pomenu vrat. Pred oltarjem so bila namreč postavljena prava vrata kot simbol prehoda in prihoda v notranji prostor. Uprizoril je, kako naj potrkamo in vstopimo skoznje ter s kakšnim nasmehom na obrazu bomo delili naprej Luč miru iz Betlehema.

Vrata Vrata (Avtor: Luka Tuta)

Po maši smo se v skupinah po pet odpravili po mestu. Vsaka skupina je prinesla luč posameznemu meščanu in se z njimi kratko pogovorila, mu predala lučko in mu tudi kaj zapela.

Trkanje na vrata domačinov Trkanje na vrata domačinov (Avtor: Luka Tuta)

Ob 17h smo se vsi skupaj zbrali nazaj v mestnem parku. Po stegih smo se postavili v vrste, nato pa v krog okoli ognja, ki je bil postavljen na sredini. Sledil je slovesen prižig ognja s plamenom Luči miru iz Betlehema. Vsak udeleženec je s sabo prinesel tanko trsko, ki jo je dal na ogenj, s katero je simbolično pokazal, da želi še najprej sam goreti in širiti svetlobo in toploto. Potem smo lučko predali še gospodu Edi Fabjan, predstavniku Občine Sežana, ter tabornici iz Roda kraških j'rt.

Sledilo je še okrepčilo s panetonom in čajem, ob katerem smo se še malo zadržali in poklepetali. Kljub napovedi slabega vremena je le-to vzdržalo do konca programa. Ko smo z zahvalo in lepim spominom zapuščali prostor, so na nas padle drobne dežne kapljice.

Gospod, hvala za lepo vreme in lep regijski sprejem. Naj se Luč miru iz Betlehema veselo širi po nas do vseh slovenskih krajev.

Fotogalerija
13 slik
Vrata
Prihod skozi vrata
Luč ki vstopa
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.