Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Tudi v Bovcu smo pogledali drugače

Lucija Šturm - Bovec 1 16.12.2013
Luč miru iz Betlehema je v nedeljo, 15.12.2013, zasijala tudi na Primorskem. Celotna primorska regija se je zbrala na samem severu regije, v malem mestecu pod mogočnim Kaninom, seveda govorimo o Bovcu. Naše praznovanje se je začelo takole...

Praznovanje prihoda Luči miru iz Betlehema smo začeli s katehezo, kjer si je vsak posameznik izdelal svojo masko, na katero je napisal svoje težave, dvome in strahove. Sledil je sprehod po mestu, kjer smo imeli priložnost videti, kakšen je svet, ko nam pogled omejuje maska. 

V današnjem času se skrivamo za obrazi drugih in se bojimo biti to, kar smo. Skriti pod masko svojemu bližnjemu ne pustimo, da se nam približa in nas spozna.

Sprehod po Bovcu Sprehod po Bovcu (Avtor: Luka Tuta)

Pri sv. maši, ki jo je daroval bivši bovški kaplan Primož Erjavec, je s svojo krotkostjo prišla lučka, ki je prebudila občutek novega upanja in miru. S pomočjo sobrata skavta je Luč odstranila naše maske, katere smo po maši simbolno zažgali. S fotoorientacijo smo luč miru ponesli do bovških kapelic, mir in upanje pa smo razširili tudi med bovške družine.

Sprejem se je zaključil s pogostitvijo, za dobro vzdušje pa je poskrbel Stična bend.

Proslavljanje prihoda LMB Proslavljanje prihoda LMB (Avtor: Luka Tuta)

Fotogalerija
29 slik
Zbiranje
Nagovor stegovodje stega Bovec 1
Himni za začetek
Himni za začetek
+26

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.