Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Beli jelen2008 - Mariborsko regijsko srečanje veje PP

Klavdija Kralj (trop Belij jelen 2008) 14.01.2008
V soboto 12.01.2008 in nedeljo 13.01.2008 se je zgodil drugi zimski izziv za popotnike in popotnice Beli jelen 2008. Tokrat smo se povzpeli na Paški kozjak (dolina Ostrica 1180m) in si postavili bivake ter se naslednji dan, po maši, spustili nazaj v Vitanje. Odgovorni za izziv smo bili Maja Pejovnik (Velenje 1), Nina Režen (Celje 2), Branko Cestnik (Rakova steza 1) in Klavdija Kralj (Koroška 2).
Vzpon na Paški kozjak, postavljanje bivakov, spust nazaj v Vitanje Vzpon na Paški kozjak, postavljanje bivakov, spust nazaj v Vitanje (Avtor: Branko Cestnik)
Belega jelena so se udeležili Beltinci 1, Celje 2, Gornja Radgona 1, Maribor 1, Maribor 2, Mozirje 1, Koroška 1, Križevci 1, Ptuj 1, Rakova steza 1, Slovenske gorice 1, Slovenske Konjice 1, Velenje 1 in Zreče 1. Vseh skupaj nas je bilo okoli 70. Vzpon iz Vitanja, preko Basališča, je trajal 4 ure. V dolini Ostrica si je po priporočilih gospoda Marka Sajovica (vojak) in tropa Beli jelen, vsak klan postavil svoj bivak, v katerem smo tudi prenočili.
Poseben izziv je bil tudi zakuriti ogenj, saj je bilo vse zelo vlažno zaradi odjuge. Temperature okoli 0°C z JV-vetrom so bile za ta letni čas zelo ugodne za spanje zunaj, a nas je zaradi južnega snega in z njim povezane mokrote zjutraj nekoliko zeblo.

Po jutranji maši na prostem, kjer nas je ravno med branjem evangelija o Jezusovem krstu krstil ledeni dež, pospravljanju bivakov in zajtrku je sledil spust nazaj v Vitanje.
Glede na zaključni krog deljenja vtisov vseh udeležencev o dogodku, lahko rečem, da je bilo ekstremno in super. Naše rokave na letnem in zimskem kroju pa bo krasil tudi našitek.
Fotogalerija
11 slik
Vzpon na Paški kozjak, postavljanje bivakov, spust nazaj v Vitanje
Vzpon na Paški kozjak, postavljanje bivakov, spust nazaj v Vitanje
Vzpon na Paški kozjak, postavljanje bivakov, spust nazaj v Vitanje
Vzpon na Paški kozjak, postavljanje bivakov, spust nazaj v Vitanje
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.