Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

9 razlogov, zakaj obiskati praznični Dunaj

Lucija Špeglič, uredništvo SkavtNET 08.12.2014
Zimski meseci in nizke temperature niso ravno mamljivi za raziskovanje novih krajev. A cesarski Dunaj je ena izmed atrakcij, ki jo moraš obiskat prav v božično–novoletnem času.
Praznični Dunaj (Avtor: Matevž Cerar)

Dunaj z vsem svojimi čari vsako leto privabi na tisoče turistov, ki se zlijejo z množico božičnih lučk, novoletnih jelk in belih snežink.

Ekipa SkavtNET je zbrala 9 razlogov, zakaj je vredno obiskati Dunaj v mesecu decembru:

 1. ... spotoma lahko domov prineseš tudi Luč miru iz Betlehema. To je plamen, ki ga prižgejo v votlini Kristusovega rojstva. Njen namen je prinašanje miru v naše domove. Plamen bo na Dunaj prišel ravno to soboto, 13.12.2014.
   
 2. ... udeležiš se lahko tradicionalnega božičnega sejma, ki vsako leto poteka pred mestno hišo. Ob tem se lahko tvoje oči spočijejo ob pogledu na odličnih prazničnih dobrotah in spominkih.
   
 3. ... lahko se pogreješ ob lončku kuhanega vina, punča ali čaja, kot spominek pa prejmeš skodelico, ki jo lahko odneseš domov.
   
 4. ... ker je dvorec Schönbrunn še lepši v idiličnem, zasneženem videzu. Si vedel/a, da so v dvorcu Schönbrunn prebivali kraljica Marija Terezija, Franz Jožef I. in njegova Sissi? 
   
 5. ... ker je Dunaj lahko tudi zabaven. V mestecu je namreč zabavišči park Prater.
   
 6. ... ker ti pot na Dunaj ne bo vzela veliko časa, saj je to prelepo mesto od Ljubljane oddaljeno manj kot 400 km (kar je okoli 4 ure vožnje). 
   
 7. ... ker lahko v hotelu Sacher okusiš pravo Sacher torto. 
   
 8. ... lahko si ogledaš Dunajski živalski vrt
   
 9. ... lahko se povzpneš na razgledni stolp Donauturm, kjer si ogledaš Dunaj iz višine 252 m, nato pa si nadstropje nižje privoščiš kosilo v vrteči se restavraciji.

Če se odločiš za ogled Dunaja, pa le ne pozabi na star slovenski rek "Če greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj".

Fotogalerija
11 slik
Praznični Dunaj
Praznični Dunaj
Praznični Dunaj
Praznični Dunaj
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.