Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

38. romanje invalidov in bolnikov ter ostarelih na Brezje

Tomaž Ovsenik in Matej Hozjan 19.06.2006
V soboto, 17. junija se je na romanju bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezjah zbralo približno 4000 ljudi, med njimi več kot 100 skavtov in ostalih prostovoljcev, ki smo Ognjišču pomagali pri organizaciji in poteku dogodka. Ogromen odziv skavtov kaže na to, da nam prostovoljstvo in pomoč bližnjemu veliko pomeni!
Priprave Priprave (Avtor: Tomaž Ovsenik)
V soboto, 17. junija se je na romanju bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezjah zbralo približno 4000 ljudi, med njimi več kot 100 skavtov in ostalih prostovoljcev, ki smo Ognjišču pomagali pri organizaciji in poteku dogodka.

Že ob sedmih smo se začeli zbirati na samostanskem dvorišču in organizator Bojan nam je takoj razdelil naloge: "vozičkarji" smo z invalidskimi vozički prevažali ostarele od parkirišča do prizorišča ter nazaj, nekateri so razdeljevali pijačo, spet drugi delili podobice ter program, vodili duhovnike pri maziljenju ter obhajilu, pomagali pri razporejanju stolov ...

Z dobro voljo in nasmeškom na ustih smo oskrbeli 4000 ljudi in jim zagotovili še en lep dan v že 38-letni tradiciji zbiranja ob Mariji Pomagaj na Brezjah.

Ogromen odziv skavtov kaže na to, da nam prostovoljstvo in pomoč bližnjemu veliko pomeni!

Več fotografij si lahko ogledate na http://brezovica1.skavt.net/Dogodki_05-06/steg/Brezje/index.htm
Fotogalerija
20 slik
Priprave
Maša
Skupaj do Marije Pomagaj
Skupaj do Marije Pomagaj
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.