Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

15. obljube Loške Doline 1

Jaka Matičič - Pojoči Jelen 08.05.2007
V petek 27. aprila 2007 so se na Križni gori nad Ložem prigodile jubilejne petnajste obljube medvedov in medvedk iz stega Loška dolina 1 (Jamski medved). Medse smo sprejeli 3 nove skavte in 3 volčiče. Bilo je enkratno in neponovljivo.
La, La, La.... La, La, La.... (Avtor: Jaka Matičič)
Ob 9. uri na sončni petek 27. aprila 2007 smo se pred kaplanijo v Starem trgu pri Ložu zbrali mladi, starejši, stari in prastari medvedje iz stega Jamski medved. Vse skupaj se je začelo tako da smo se zbrali v kvadratu iz začeli obujati spomine s kvizom o začetnikih skavtstva v naši dolini. Omenili smo Rajmonda, prvega stegovodja in ustanovitelja gibanja v našem kraju, ki je začuda potem prilezel iz šotora, ki je stal sredi kvadrata. Po njegovem ganljivem govoru mu je zdajšni stegovodja Jakob predal majhno darilce za njegov trud.

Po opravljenemu začetku smo se odpravili na pot proti Križni gori. Po poti nas je vodil zemljevid. Na poti smo se tudi ustavili na točkah, ki so bile namenjene prvim šestim, ki so dali pred petnajstimi leti obljube. Ko smo prišli na vrh so sledile igre, postavljanje šotorov ter priprava za mašo. Ko smo vse opravili smo ob 15h imeli mašo ter opravili obljube. Začuda je tudi letos tako kot pred petnajstimi leti obljubilo 6 novincev. Zelo zadovoljni smo imeli še sladkanje s slaščicami in kasneje igre, peko hrenovk in spanje. Zjutraj smo podrli tabor in odšli zadovoljni domov.

Čez 5 let pa pridi tudi ti, ne bo ti žal.

Res, da smo včasih "norci", vendar znamo biti tudi strašno zabavni in igrivi. :)
Fotogalerija
13 slik
La, La, La....
Njam hostija ;)
Seveda mormo pokazat tud kok smo močni
Kaj ste vsi tko resni?
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.