Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

ZSKSS praznuje 20 let!

Barbara Pavlakovič - Pravljična pikapolonica in Sandi Hribar - Vzdržljivi bober 31.03.2010
Knjiga o džungli, veščine, tabor, pot, služenje … so besede, ki povezujejo preko 4.500 mladih. So besede, ki jih lahko združimo v eno samo. To smo mi, skavti, ki po naši lepi deželi hodimo že okroglih 20 let.
jamboree jamboree (Avtor: Andreja Velušček)

Prav danes mineva 20 let, odkar je skupina nadobudnih mladih s slovesno mašo v ljubljanski stolnici obeležila začetek delovanja Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. 20 let, odkar so si upali spustiti se v veliko pustolovščino in ustanoviti društvo, ki se je iz začetnih 70-tih navdušencev razpršilo po celotni državi. Društvo, ki je del velikega skavtskega gibanja in si prizadeva svet spremeniti na bolje. Ki vzgaja mlade v prijateljstvu, poštenosti in skrbi za svojega bližnjega ter naše okolje. Ki veruje v Boga in ceni krščanske vrednote.

Vse to smo v našem Združenju uresničevali dan za dnem, korak za korakom. Vsako leto je prineslo nove izkušnje, nove dogodivščine. Izurili smo svoje veščine, postali mojstri bansov in pesmi, pripravili veliko vseslovenskih srečanj in se spoznali z našimi sestrami in brati iz drugih držav. Vendar pa zdaj ne smemo zaspati na dosedanjih uspehih, saj se nam vsako leto pridruži na desetine novih otrok in mladih, ki prav tako želijo izkusiti znameniti skavtski duh. Tudi oni si zaslužijo priložnost, zato ohranite svoj zagon, svojo skavtsko navdušenost za nadaljnjih 20, 40, 60 in še mnogo let.

Danes je čas za velike besede, pred 20. leti pa je bil čas za velika dejanja. Zato hvala vsem, ki ste omogočili, da lahko danes ponosno rečemo, da smo slovenski skavti. Že 20 let.

Vse najboljše!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.