Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

VEŠČINE V VEJI IV – Priročnik za skavtske voditelje in mentorje

Vestna vidra 19.09.2008
Končno! Po dolgih letih trdega dela, žvižganja in petja v težavah, prave skavtske vedno pripravljenosti, BUM BUM BUM-a, ki nas je vztrajno gnal naprej … nam je vendarle uspelo! 18. julija 08 je namreč čisto zares izšel Priročnik za skavtske voditelje in mentorje z naslovom VEŠČINE V VEJI IV. Čeprav se sliši kot odličen epilog, se je s tem dejanjem celotna ZGODBA VEŠČIN in našega poslanstva ŠELE DOBRO PRIČELA = Priročnik je seveda potrebno spraviti še v življenje …

Z informacijami, kako uporabljati Priročnik, vas bomo prvič opremili na TŠ METODE IV, ki se že odvijajo, enako seznanitev bomo opravili na jesenskem državnem srečanju voditeljev veje IV ter poskrbeli za dodatna srečanja s to vsebino za vse tiste, ki se vam bosta prvi dve priložnosti izmuznili. Potem pa bomo SKUPAJ zavihali rokave in oživeli VEŠČINE po vsej skavtski Sloveniji! Juhej! :o)

--

Do tukaj in zdaj tako, kot je, brez prispevka odličnih, izkušenih skavtskih voditeljev ne bi šlo! Zlasti ne brez tropa za veščine v veji IV: Marka Gantarja, Aljoše Kiklja, Darje Ovsenik, Marka Puškariča, Matevža Strgarja, Katje Vrhovnik, Tine in Vesne Žibert. S svojimi idejami in izkušnjami so h projektu na različne načine pomembno prispevali tudi mnogi drugi, navedeni v Priročniku.

Ne samo, da smo vsi skupaj pisali zgodovino, hkrati smo skavtskim voditeljem pomagali tudi do orodja, s katerim bodo/boste lahko na svoji misiji delali še večje čudeže. Za zaklade pa vsi vemo, kje jih bomo nekoč (no, ali pa že zelo kmalu :o)) občudovali in želi, kajne?! … Vsem res ISKRENA HVALA in ČESTITKE ob tako pomembnem dosežku!

--

Veliki dogodek – izid Priročnika – smo v petek, 12. septembra 08, na Malem Rakitovcu pr' Plevevčevih doma pozdravili tudi z zasluženim praznovanjem. Ob tradicionalnem sprejemu brhkih kmečkih deklet smo prijetno pokramljali. Sledili sta tekmovanji v polaganju rok in metanju podkve (moški) ter tekmovanji v prebiranju semen in gvantanju (ženske). Kajpada se je tudi po kmečko veselo jedlo, pilo in pelo. Seveda pa ni zmanjkalo časa za veliki Kulturni moment oz. Veselo pogruntavščino, ki je dala svojo piko na i. Skratka … bilo je pestro. :o) Več pa naj povedo fotke …

Naj skavtski duh kraljuje, norost pa deluje! :o)
bp

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.