Dogodek

Ovčka in pastirček ;)

KVAJDEJ 2007

pred 6191 dnevi
Začetek: 12.07.2007 ob 22:00
Zaključek: 21.07.2007 ob 22:00

Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

V naravo za kravo!

Vestna vidra 07.12.2006
S Kekcem in prijatelji. Gorenjci z vseh vetrov smo se združili, zavihali rokave in se zagnano lotili dela. Projekt KVAJDEJ 2007 je namreč v polnem zagonu – gorenjski skavtski duh pa vedno bolj na zaslonu. :o)
Srečanje Programerjev na Homškem hribu v sredo, 6. 12. 2006. Srečanje Programerjev na Homškem hribu v sredo, 6. 12. 2006. (Avtor: Tina Žibert)
Mafini (organizacijski trop) in Programerji (kontaktne osebe gorenjskih čet) se vneto srečujemo na različnih koncih Gorenjske. V sredo, 6. decembra 2006, so se naše poti ponovno križale – tokrat v skavtski sobi na Homškem hribu, kjer je našo prizadevnost pohvalil in nagradil tudi sam sv. Miklavž. Pridni, da smo, je rekel …

In res smo!! Trdno smo vlili temelje = namene&cilje, rdečo nit in geslo projekta, z novim letom pa se bo začel izvajati tudi že program, s katerim se bo 14 gorenjskih čet pripravljalo na višek letošnjega skavtskega leta = tabor vseh gorenjskih čet KVAJDEJ 2007. Prav ste prebrali – v sredo so namreč s položeno prijavnino sodelovanje potrdile prav vse gorenjske čete. Hej juhej! :o)

Veliko dobrega je torej na našem obzorju in mnogo tega boste kaj kmalu lahko prebrali tudi na naši prav posebni spletni strani, ki jo ustvarjamo. Do takrat pa se pozabavajte z našim globokim geslom in z nekaterimi utrinki iz zadnjega srečanja …

BP, Borut in Vesna – vodji projekta Kvajdej 2007

---

V NARAVO ZA KRAVO!

»V NARAVO«:
- Simbolizira vračanje h koreninam, vrednotam in pristnemu skavtstvu.
- Simbolizira sredstvo, prek katerega se skavtinje in skavti v tej starosti vzgajajo. Simbolna barva veje izvidnikov in vodnic je namreč zelena in predstavlja naravo.
- Simbolizira 6. skavtski zakon: »Skavt spoštuje naravo in vidi v njej božje delo.«
- Simbolizira ekološko ozaveščenost. Vse večji globalni problem je onesnaženost, zato z geslom »v naravo« osvetljujemo tudi vidik ekologije.

»ZA KRAVO«:
- Krava je simbol tradicije. Kot simbol tradicije nam simbolizira vračanje h koreninam, vrednotam in pristnemu skavtstvu.
- Krava je simbol gorskih prebivalcev. Kot simbol gorskih prebivalcev nam simbolizira gorenjsko zavest (Gorenjska = gore).
- V starih časih (pa tudi še sedaj) je krava marsikomu predstavljala edini vir preživetja, skrb za kravo pa pomeni tudi veliko odgovornost. Naslednji pomen se torej skriva v odgovornosti.

»V NARAVO ZA KRAVO«:
- Celoten slogan pa je seveda močno povezan s Kekcem in njegovimi dogodivščinami, saj kot vemo je Kekčeva dežela narava, sam pa je bil pastir in se je nemalokrat podal v naravo za kravo. Kekec s prijatelji je tudi uokoljanje tabora Kvajdej 2007.

Fotogalerija
11 slik
Srečanje Programerjev na Homškem hribu v sredo, 6. 12. 2006.
Srečanje Programerjev na Homškem hribu v sredo, 6. 12. 2006.
Srečanje Programerjev na Homškem hribu v sredo, 6. 12. 2006.
Srečanje Programerjev na Homškem hribu v sredo, 6. 12. 2006.
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.