Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Kvajdej - koncentriran skavstki duh (VIDEO)

2
Luka Lakosil 23.07.2012
Jambor je padel in tabor Kvajdej se je zaključil.
(Avtor: Matevž Cerar)

Letošnji super mega tabor vseh gorenjskih čet je uspel. Zgodil se je v Nomenju pri Bohinjski bistrici in gostil 12 čet v 67 šotorih.

Rdeča nit četrtega Kvajdeja je bila Dej ne mencej. Naš vrli kmet Polde je dobil možnost, da mu dobre vile izpolnijo tri želje. Za prvi dve (štalca in krav'ca) ni bilo problema. Pri tretji pa je bil na preizkušnji in je kar cel teden mencal in se odločal, česa si v življenju najbolj želi. Med zaključno nedeljsko sveto mašo pa je Poldetu le kapnilo v glavo, kaj bi rad postal. Želi si imeti vse tiste vrline in vrednote, ki jih imajo skavti. In tako je Polde postal skavt.

Tabor Kvajdej je tako preko različnih aktivnosti (ustvarjalne delavnice, proga preživetja, nočna igra, velika igra, vodne igre, dobro delo v Bohinjski Bistrici, zabavni večeri, večerja v gosteh) in duhovnosti udeležence pozval k temu, naj bodo ustvarjalni in pobudniški ter naj ne mencajo, ampak takoj naredijo nekaj zase in za druge.

Glede na to, koliko skavtskega duha je bilo na taboru (d' b' ga wohka z nožam rezou) upamo, da bo še dolgo živel v spominu in srcih ter da se njegova tradicionalnost in lojalnost gorenjski nikoli ne prekine.

Filme in slike si lahko pogledate na kvajdej.skavt.net.

Fotogalerija
8 slik
+5

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.