Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Tappi, tappi, tappi, ....

Ester 29.05.2007
....odmeva v meni, ko vidim pokrovček, ko nekdo na moji mizi pusti pest pokrovčkov, ko me pred vrati čaka vrečka ali Mihaela pokliče, da so v šoli spet nabrali dve veliki vreči.
pokrovčki pokrovčki (Avtor: s.Dani, Ester)
Najbolj pa mi zaigralo srce pred nekaj dnevi, ko je s. Dani napisala: sporočam, da se je nabralo že 3 tone in pol pokrovčkov !!! Ja, prav ste prebrali: nabrali smo že 3 tone in pol pokrovčkov.

Saj veste, kako se je začelo: Maria, skavtinja iz Pordenona, je na poti v Lurd hodila od vagona do vagona z vrečko in spraševala: tappi ??? Kaj hoče, smo se spraševali? Steklenice s pokrovčki smo pridno metali v vreče za smeti oz. v vreče za plastiko. Ko nam je razložila, kaj bi rada in zakaj bi to rada, smo pridno pili vodo in zbirali pokrovčke. Ideja je prišla z nami domov in začeli smo…

Kdo bi si takrat lahko mislil, da se bo ideja »prijela«. Začelo se je zbiranje, se vedno bolj širilo med skavti, malimi in velikimi, po šolah in vrtcih, med sodelavci in prijatelji in s.Dani je našla celo slovensko tovarno, ki bo odkupila naše pokrovčke.

Tri tone in pol! Bravo mi! Zbirajte še naprej in hvala vsakomur za vsak pokrovček.

Fotogalerija
7 slik
pokrovčki
pokrovčki
pokrovčki
pokrovčki
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.