Zažiga

19 Zažgi

Prenesi v

TV 2008 v Šmihjonesu

Jane - Smehvzbujajoči Orel in Barby - Družabna srna 20.08.2008
Zgodba TZV 3 2008 končana 9.-15. veliki srpan 2008, Šmihel na Mozirjem Na neko soboto se je na Šmihjonesu sestavil slikovit mozaik različnih barv z vseh koncev dežele. Komaj kdo se je poznal med seboj in sem in tja je bilo opaziti nekaj treme. A dogajanje se je naenkrat pospešilo. Iz brezoblične mase so nastale trdne skupinice, ki so začele graditi svojo identiteto...
TZV 3 2008 TZV 3 2008 (Avtor: Barby - Družabna srna)
Prvi preizkus dobrega sodelovanja je bilo postavljanje prebivališč, kjer je igrala pomembno vlogo tudi improvizacija. Kmalu pa so vsi skupaj odkrili, da niso prišli na miren dopust, saj so se znašli v središču turbulentnega boja ter prodirali z njim v do takrat neznana področja, katerih poznavanje jim bo pomagalo v kasnejših brezizhodnih situacijah.

S skupnimi ideali so se borili proti zlu. Skozi ves dan so se urili v različnih veščinah ter se z Indiano Jonesom ob rami borili proti nacistom, ki so se želeli polastiti skrinje zaveze. Izkušeni pustolovec jim je nalagal odgovorne ter ne ravno preproste naloge pri katerih so morali dodobra razmigati možgane ter taktizirati, da so lahko napredovali na svoji poti.

S skupnim znanjem jim je uspelo slaviti zmago nad zlim nacističnim sovragom, ob večernih ognjih pa so se sprostili z Indiano Jonesom in njegovo dužbo. Z vsrkano količino znanja ter izkušeni v ognju borbe so se smeli sami podati na zahtevne poti ter doživeti lastne pustolovščine. Čeprav na različnih koncih okoli Šmihjonesa, pa jim je bilo skupno opazovanje istih utrinkov. Obogateni z dogodivščinami so se vrnili v domači tabor, kjer so njihove prigode še enkrat zaživele ob večernem ognju. Pot jih je očitno zelo utrudila, saj je ponoči izginil ponos tabora, tako da je zjutraj zmagovalec kalečim se pustolovcem postavljal pogoje za odkupnino.

Starejši so z njimi delili svoje izkušnje izpred mnogih let in jih z njimi vzpodbujali in opozarjali na nevarnosti. Največji izziv pa jih je čakal pri koncu: spopasti se s svojim strahom, ga premagati ter si drzniti premagati slapove, prepade ter živo blato. Z vsakim dogodkom je bila druščina bolj povezana in težko so si predstavljali, da jih bo močan veter kmalu raztepel po deželi. Zgodilo se je prav to: ob poklonjenem lepem vremenu so se še zadnjič skupaj zahvalili Bogu, od njih pa je ostal le še duh povezanosti.

Tako bo zgodba 50 prijateljev še naprej tlela v središču skrivnostnega stebrišča.
Fotogalerija
23 slik
TZV 3 2008
TZV 3 2008
TZV 3 2008
TZV 3 2008
+20

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.