Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

TŠMVV 2013 - "Pridi, hreva!"

Domen Šuta, Maribor 2 02.11.2013
Kako smo stari volkovi iz cele Slovenije, potem ko smo se odzvali na poziv pujsa Melkijada »Pridi, hreva!«, to poletje skupaj pujsali v Klancu pri Kozini. Tam sta nas Pipi in Melkijad poučila o Mavgliju, njegovih dogodivščinah in o življenju v džungli.
Skupinska slika "oink, oink" (Avtor: Nace Hudobivnik)

Leto je prišlo naokrog in prišel je čas, da si nadanemo zelene rutke. Mladi skavtski voditelji iz celotne Slovenije smo se zbrali v Klancu pri Kozini na taborni šoli metode VV ali,  kot se sam rad spominjam, Taboljši Šindi Mladih Voditeljev Volčičev. Po svinjsko dobri uvodni ambientaciji smo se nastanili v naš svinjak in pričeli s spoznavanjem krdela.

Naše pujsaste dogodivščine sta zvesto spremljala carja med pujsi, Pipi in Melkijad. Skozi petje, igro, ples in šport so se med nami spletle dobre prijateljske vezi, katere so s svojo preprostostjo in sproščenostjo začinili enkratni voditelji. Na zanimiv in nepozaben način so nam predstavili življenje v krdelu in vodenje le tega, nas seznanili s prebivalci džungle (ki so nam pogosto kakšno zagodli) in nas napolnili z zakladnico idej za ustvarjanje norih volčjih pustolovščin.

Teden enostavno ne bi mogel miniti hitreje. Kljub temu pa smo si v upanju, da se nikoli več ne vidimo, po zaključni maši dovolili nekaj trenutkov za praznovanje in ustvarjanje prijetnih spominov. Tako se je naše pujsanje kmalu končalo. Slovesu so botrovali mešani občutki sreče in žalosti, predvsem pa vznemirjenje, da naučeno prenesemo v svoja krdela. Zdaj pa samo še čakamo, da se nikoli več ne vidimo.

Uživajte pujsi ;)

Kar najbolje in dober lov!

Fotogalerija
30 slik
Pipi in Melkijad
Akela in Bagira delata klobase po rutki skavtsega načrtovanje
Akela brusi nož
Bagira s kuhalnico
+27

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.