Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

TS MIV je šla letos čez vse meje!

6
Katarina Mulec, Cerknica 1 14.08.2009
Če vam povem naslednje podatke, gotovo ne morete reči, da je bil to najbolj navaden in povprečen tabor. Kraj dogodka: Zijalo pri Mirni Peci. 46 znanja in zabave zeljnih ljudi, 13 voditeljev, dolga vrsta Jamboreejev, 2 stabna sotora, velik travnik ob katerem tece reka... No, to je najbolj osnovni opis letošnijh metod IV. In če kateremukoli od teh 46 ljudi rečete: metode, bo gotovo prva asociacija: zabava!
gasilska gasilska (Avtor: Katarina Mulec, Cerknica 1)
Za začetek, seveda - mesani vodi. In kup najbolj zabavnih voditeljev pod taktirko Mateje (NM1) in Alexa (Idrija1). In res super dooper DA v obliki Simona Potnika.
Najprej, najhitrejše postavljanje tabora, nato pa bolj ali manj zanimive teme, izmenjevanje izkušenj, deljenje na skupine po številkah, barvah, kasneje že po žuželkah in merskih enotah. Sedenje na kamnih v senci dreves, v družbi kravjekov in novih prijateljev in ja, učenje.
Prej ali slej debata pri skavtih nanese na hrano. Za najboljša kosila se moramo zahvaliti tehničnim, ki so kuhali za 60 ljudi! No, brez vodovih kuhinjic tudi ne bi šlo. Nekateri so si dali duska in postavili kuhinje, ki se jih nebi sramovala nobena četa na poletnem taboru.
Na žalost nekaterih in veselje drugih, željnih spanja, nočne igre ni bilo. Pa nic zato, saj so stražam delale družbo divje svinje in krave iz pašnika obnašem taboru. Smo pa imeli res zabavno in poučno dnevno veliko igro. Poleg norenja in raznih nalog je vključevala tudi izpopolnjevanje v trgovanju in preprodajanju lastnosti dobrega voditelja. Pa tudi zlobnezev, ki so noreli po taboru kot najbolj naspidiran izvidnik v Sloveniji, ni manjkalo.
Voditelji so nas z velikim veseljem poslali na izhod si ogledat okoliske hribe in si odpocit mozgane. In seveda, še bolje spoznat člane svojega voda. Vsi vodi so se imeli fenomenalno. Pa tudi voditelji so bili naslednji dan sveži in skoraj naspani. Mogoče je bila savna ključ do tega uspeha.
Pa vse maše in kateheze... Zase lahko recem, da sem bila neverjetno presenečena nad domišljijo Simona in ostalih. Samo za primer: nekdo te zbudi ob 6ih zjutraj s kavo v roki. In te v Gospodovem imenu prijazno povabi na kavo. Oblečeš si kroj in modre kavbojke, se odpraviš proti kapeli, pot pa ti preseka zlobni angel, ki pravi, da mali grešnik, tak kot si, nisi vreden vsega tega. A nato te odreši dobri angel. Sledi masa ob soncnem vzhodu, po masi pa taprava kava. No, gotovo tega ne bo nihče pozabil.
Kot ne bomo pozabili vseh lepih dogodkov: S-budget nutele, kuhanja večerje na ognju, predavanj, voditeljev in udeležencev, vročega sonca in divjih svinj...
Ce potegnem črto___________________________________________________

Bilo je nepozabno. Kako dobro pa nam bo uspelo rasti in zrasti, pa bomo videli naslednje skavtsko leto, na DSVjih. Drzavno vodstvo baje pričakuje 46 novih imenovanih voditeljev IV. No, bomo videli :)
Fotogalerija
34 slik
gasilska
tolk dobiš za 17 Ice age magnetkov
ponosni na svoj vhod
ceremonija prejema rutke TŠ
+31

Komentarji (6)

Za komentiranje se prosim prijavi.