Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

21 skavtov je dalo besedo

Boris Fartek 16.08.2010
Pri Volarjah, na tabornem prostoru ob reku Soči, je od 2. 8. do 7. 8. 2010 potekala Taborna šola Metoda IV 2. Skavti iz cele Slovenije, eni z več, drugi z manj vodteljskimi izkušnjami, smo skozi bogat program in medsebojno druženje krepili drug drugega ter povečali krog skavtskih prijateljev.
Skupinska slika pred jamborom Skupinska slika pred jamborom (Avtor: Ana Grahor)

Na začetku taborne šole sem se spraševal, ali nam je vsem bilo jasno, zakaj smo dali besedo. Prav to je bil namen vsega skupaj. Da smo sprejeli odločitev stopiti na voditeljsko pot in držati besedo za odgovorno in vestno opravljanje voditeljske dejavnosti.

V slabem tednu dni smo nabirali izkušnje s področja dobrega načrtovanja, vodenja in priprave katehez, spoznavanja skavtske metode v veji IV, odnosa z izvidniki in vodnicami ter spoznavanja lika voditelja.

Po končani taborni šoli je pred nami vsemi, ki smo se letos udeležili TŠ Metoda, naloga: Kako uporabiti teorijo v praksi? Za opravljen korak voditelja mora biti naloga opravljena. Pri tem pa nam bo pomagalo vse, kar smo na tej taborni šoli doživeli. Le pozabiti ne smemo na besedo, ki smo jo dali.


»Skavt je aktiven v delanju dobrega in ne pasiven v zadovoljnosti s tem, da je dober.«     (Bi - Pi)

Fotogalerija
16 slik
Skupinska slika pred jamborom
Dvigni Peruti
Kateheza
Šotori
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.