Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Svet Mariborske Regije - nov RO in novi prostori

Aleš - Bliskoviti Svizec 07.03.2008
Maribor je nor. To je vsestransko dejstvo, seveda v pozitivnem smislu, po malem odklopljen in vsem nam še posebej ljub. Maribor pa je tudi prestolnica ene izmed treh skavtskih regij, ki jo po svojih najboljših močeh vzpodbuja in koordinira Regijski Odbor, ki je v teh dneh zaključil svoj triletni mandat in pojavila se je želja po sveži krvi ... :)
slike iz sveta mariborske regije slike iz sveta mariborske regije (Avtor: Aleš Bliskoviti Svizec )
In tako so se po dolgotrajnih in zelo zahtevnih postopkih zbirali novi člani regijskega odbora, ki bi ne le nadaljevali kvalitetno delo svojih predhodnikov, ampak bi tudi nadgradili in še več prispevali k razvoju regije. Te člane, namreč osem jih je, pa je bilo potrebno tudi uradno potrditi, če so primerni in dorasli svoji vlogi. In imel se je zgoditi sedaj že vsem znan svet Mariborske regije ...

Toti Maribor je tako v petek, na datum, ki se zvrsti šele vsaka štiri leta, v popoldanskih urah gostil druščino skavtskih voditeljev in seveda tudi voditeljic. Program je bil zelo pester, bilo nam je vse prej kot dolg čas; uvodnemu pozdravu je sledila duhovna misel, zvrstile so se delavnice, kjer smo si pogledali nove prostore, debatirali na temo novega vzgojnega namena in razglabljali o tem, kako narediti regijo še boljšo.

Sledilo pa so volitve. Tresoče se roke so naznanjale težavne odločitve, predstavljeni kandidati so le s težavo spremljali dogajanje, pa vendarle so se listki z kandidati le izpolnili, prešteli in bilo je odločeno, da novo regijsko vodstvo sestavljajo:
Peter Skaza, Zreče 1 (načelnik MB regije),
Sibila Nidorfer, Maribor 2 (načelnica MB regije),
Danijel Lasbaher, Maribor 2 (duhovni asistent MB regije),
Uroš Koštric, Beltinci 1 (član regijskega odbora MB regije),
Julija Remenik, Mozirje 1 (članica regijskega odbora MB regije),
Aleš Erjavec, Krško 1 (član regijskega odbora MB regije),
Metod Špital, Velenje 1 (član regijskega odbora MB regije),
Natalija Ferk, Slovenska Bistrica 1 (članica regijskega odbora MB regije).

Po vseh zahvalah in govorih pa nas je čakal še tisti najbolj prijetni del, ko smo se vsi podali v nove prostore ter skupaj prisostvovali blagoslovu teh novih prostorov in se na koncu vsi veselo lotili odličnih pic, seveda narejenih po merilih postnega časa.

Ja, bilo je zelo prijetno, zabavno in Maribor se je ponovno izkazal kot mesto dobrih odnosov, navdušenja in skavtskega duha …
Fotogalerija
36 slik
slike iz sveta mariborske regije
slike iz sveta mariborske regije
slike iz sveta mariborske regije
slike iz sveta mariborske regije
+33

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.