Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Superheroji smo se vrnili, pripravljeni na nove podvige

Eva Kostanjšek, Frfotajoča K'kuš, Grosuplje 1 03.09.2009
Od 1.8. do 7.8.2009 so v Dolenji Trebuši opazili skupino 40ih bodočih vodnikov in superjunakov v družbi z devetih MegaSuperherojev (»mami« Vanja, »oče« Dragan, »teta« Katarina, »strici« Jure, Marjan, Rok, Luka, Mitja in Filip). Skupaj smo se učili, delali, molili, peli, spali, jedli, preživljali prosti čas (PROSTI ČAS? Kaj je to?) Vsako noč smo budno pazili na zastave in vsako noč so bili napadalci boljši...
Ponoči pa pridejo superheroji Ponoči pa pridejo superheroji (Avtor: Eva Kostanjšek, Frfotajoča K'kuš, Grosuplje 1)
Tako ste nas lahko videli tekati okoli tabornega prostora v kopalkah in z nahrbtniki na rami, nuditi zajtrk napadalcem, sinhrono »pumpati«... Oh ja, sinhrone sklece so nam kar hitro prišle v navado in sicer že takoj od snidenju, pod budnim očesom »mame« Vanje in »očeta« Dragana, ki sta bila po mnenju nekaterih malo premila za voditelja NAJMOČNEJŠEGA TZV-ja 2009.
Ker pa nam voditelji, poleg tega da smo se skozi ves teden urili in dokazovali na vseh področjih (v duhovnosti, vlogah v vodu, motiviranju voda, timskem delu, liku vodnika, igrah, postavljanju ognja, prižiganju ognja z 1 vžigalico v vsakem vremenu in vseh razmerah, bivakiranju, postavljanju zgradb, kuhanju, prvi pomoči, kopanju jarkov v nalivu,...) niso še čisto verjeli, da smo pravi Superjunaki so nam pripravili progo preživetja: natrpali so nas v kombi in odpeljali do slapa Peršjak. 4metrski toboganček, plezanje po 30 metrskem slapu in še nekaj malih skokov v tolmunčke po reki navzdol.
Tako smo člani vseh vodov (Krave, Ose, Kamele, Muhe, Plankton, Korale, Prasci in Črveki) dokazali, da smo pripravljeni stopiti na pot vodnikov z vsemi obveznostimi in nalogami na rami, ter z nasmehom na obrazu. Voditelji pa so tukaj pokazali vso vero v nas in nas z zaupanjem spremljajo na vseh poteh. Kdo je zdaj tukaj SUPERHEROJ?!

P.S.: Ker so bili voditelji pošteni do nas, bomo tudi mi do njih...po progi preživetja smo ostali sami v taboru...NAPAKA za voditelje...se opravičujemo, a lakota je bila prehuda in želodec je prevladal nad pametjo...iz tehničnega šotora je izginilo nekaj kosov kruha, topljenih sirčkov, čokolade v prahu, viki kreme in pol jedilne čokolade...smo si razdelili med vse...
Hvala vam za to izkušnjo, v bodoče pa priporočamo, da pomagate Superherojem postati močnejši tudi z obilnejšimi obroki hrane.
Fotogalerija
18 slik
Ponoči pa pridejo superheroji
Zbiranje
Priprave na sinhrone sklece
Malo osvežitve
+15

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.