Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Š'ti jam – drug'bart ali čudovito regijsko srečanje

Tanja Hribšek 02.11.2006
Jam je za nami, ostajajo prijetni spomini, vtisi, nova prijateljstva, izkušnje. Več o dogajanju si lahko prebereš na spletni strani http://stijam.skavt.net V nedeljo pa si le oglej prispevek na RTV v oddaji Obzorja duha. Bolj radovedni lahko preverijo še naslednjo številko Družine in Ognjišča.
(Avtor: )
V soboto 28. oktobra se je v Slovenj Gradcu zbralo nekaj več kot 600 skavtov iz Koroške, Štajerske in Prekmurja. Program je bil zelo pester. V dopoldanskem delu so potekale raznolike delavnice. Med zanimivejšimi naj omenim folkloro, gasilce, športne igre, plezanje, jahanje, risanje, ustvarjanje z raznimi materiali, obisk radia ali slikarskega ateljeja, rezljanja pohodnih palic, pričevanje zakonskega para itd. V eni izmed delavnic so iz sadja, ki so ga vsi stegi prinesli s seboj, izdelali jam kot simbol tega, da lahko (čeprav različni med seboj) skupaj naredimo veliko dobrega. Vseh osemnajst navzočih stegov je dobilo kozarček jama za popotnico domov.

V popoldanskem delu so bile na sporedu skavtske veščine. PP so izvedli fotoorientacijo ter služenje na kmetiji ali pri društvu invalidov, za IV je bila pripravljena pot s kontrolnimi točkami, na katerih so med drugim postavljali ognjišča, izdelali nosila, obnavljali zanje vozlov itd. VV pa so se ta čas spoprijemali z nalogami, ki so jih zanje pripravili vsi glavni liki džungle. Poskrbljeno je bilo seveda tudi za voditelje, ki so skupaj z načelnikom Slavkom razmišljali o pasteh pri delovanju stegov.
Opoldan sta za našo dobro počutje poskrbeli dve piceriji, ki sta spekli kar 120 velikank. Preizkušeno dovolj pic celo za skavtske želodce :) Za ples ob koncu dneva (kakor tudi za celoten glasbeni prgram) je poskrbel za ta namen ustanovljeni skavtski bend in nepogrešljiv glas frajtonarice, ki jo je raztezal Andrej (izvidnik Koroške 1).

In kaj smo se naučili o miru? To najbolje povzemajo besede škofa g. Antona Stresa, ki nas je pri sv. maši nagovoril takole: »Daj mi mir! ne pomeni Umakni se, pusti me samega. Daj mi mir! je klic, ki pravi Daj mi svojo ljubezen, prijateljstvo, razumi me, kaj potrebujem, sliši me v mojih težavah!«

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.