Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Srečanje vodstev ZSKSS in ZBOKSS

Tone Lesnik 07.03.2006
Razmišljali smo o skavtinjah in skavtih, ki po skavtskem odhodu zapustijo ZSKSS vendar se ne vključijo v ZBOKSS, ker mislijo, da je to le organizacija skavtskih staršev...
Srečanje ZSKSS ZBOKSS Srečanje ZSKSS ZBOKSS (Avtor: Aleš Čerin)
V sredo 1. marca, na pepelnični dan, smo se na sedežu ZSKSS zbrali predstavniki Izvršnih odborov obeh slovenskih katoliških skavtskih organizacij. Razpravljali smo o možnostih za povezovanje obeh organizacij ter njunem tesnem sodelovanju.

Razmišljali smo o skavtinjah in skavtih, ki po skavtskem odhodu zapustijo ZSKSS vendar se ne vključijo v ZBOKSS, ker mislijo, da je to le organizacija skavtskih staršev. Tako se bivši člani ZSKSS izgubljajo v neznano. Vendar je organizacija odraslih katoliških skavtinj in skavtov mnogo več kot le starševska. Vanjo so vključeni po duhu mladi, ki živijo skavtstvo ne glede na leta.

Izvršna odbora ZSKSS in ZBOKSS vabita in vzpodbujata, da se mladi odrasli po odhodu vključijo v najbližjo bratovščino odraslih in tam ustanovijo sekcijo mladih ali, če ne gre drugače, ustanovijo svojo bratovščino. Sožitje po letih mlajših in starejših v bratovščinah je lahko vzpodbuden način sožitja med generacijami, ki postaja v Sloveniji in Evropi vse bolj pomembno.

Govorili smo tudi o drugih možnostih za sodelovanje. Kot primer: pomoč pri organizaciji evropskega srečanja WOSM in WAGGGS leta 2007 na obali.

Srečanje je minilo v skavtskem duhu medsebojnega sodelovanja in začutili smo, da smo vsi del enega skavtskega gibanja.
Fotogalerija
3 slike
Srečanje ZSKSS ZBOKSS
Srečanje ZSKSS ZBOKSS
Srečanje ZSKSS ZBOKSS

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.