Dogodek

Glej daleč- tabor voditeljev 2006

pred 6561 dnevi
Začetek: 29.07.2006 ob 22:00
Zaključek: 04.08.2006 ob 22:00

Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

So stvari, ki jih skavtski voditelj preprosto ne sme zamuditi!

Trop za pripravo tabora 07.03.2006
Spoštovana voditeljica, spoštovani voditelj! Vabimo te na »Glej daleč«, drugi tabor vseh voditeljic in voditeljev ZSKSS. Namenjen je aktivnim in bivšim voditeljem ZSKSS. Tabor bo potekal od 30 julija do 5. avgusta 2006. Da boste dobro obveščeni o vsem dogajanju, redno obiskujte spletno stran tabora [url=http://glej-dalec.skavt.net]glej-dalec.skavt.net[/url], kjer najdete tudi prijavnico! K ogledu strani vabimo tudi vse ostale skavte!
(Avtor: )
S taborom želimo odgovoriti predvsem na dva strateška izziva (Strateški načrt ZSKSS):
• Voditelji spoznavajo idejo skavtstva in z uporabo skavtske metode spodbujajo člane k prevzemanju odgovornosti,
• Krepitev skupnosti voditeljev, da postanejo pomembna opora voditeljem pri njihovem delu in osebnostni rasti v skladu z vrednotami ZSKSS.

Voditeljice in voditelji pri svojem delu namreč opažamo določen odmik od temeljnih skavtskih načel in skavtskega programa. Skavtstvo namesto načina življenja vse bolj postaja zgolj prostočasna dejavnost. Opažamo tudi, da skupnosti voditeljev (SKVO) pogosto niso mesta veselja, srečevanja, izmenjave izkušenj in spodbude, temveč zgolj naporni sestanki. Posledica je krajša doba aktivnega voditeljstva pri posamezniku in tudi pomanjkanje kadrov za delo na regijski in državni ravni.

Hkrati bomo s taborom skušali spodbujati vzgojni namen ZSKSS za leta 2005-2008, ki se glasi: »V ZSKSS bomo v letih od 2005 do 2008 z ozaveščanjem o skavtskih koreninah vzgajali v dejavne skavtinje in skavte.«

Tabor se bo začel v soboto, 30. julija na različnih koncih Slovenije. SKVO-ji bomo predvidoma razdeljeni v 11 potovalnih skupnosti. Poleg medsebojnega spoznavanja in voditeljskih, pa tudi ne-voditeljskih pogovorov, bosta glavni nalogi potovalnih skupnosti dve:
• medsebojna predstavitev korenin in
• poglobitev enega od elementov skavtske metode ali vzgojne izbire ZSKSS.

Vsaka potovalna skupnost bo imela svoje vodstvo, sestavljeno iz voditelja, voditeljice in duhovnega asistenta. Ti bodo izbrani izmed skupnosti voditeljev, ki bodo posamezno potovalno skupnost sestavljale. SKVOji bodo v potovalne skupnosti razporejeni glede na izbrane elemente skavtske metode ali vzgojne izbire ZSKSS (tri najbolj priljubljene elemente označite na prijavnici). Poti in prostočasne dejavnosti bodo vodstva potovalnih skupnosti pripravila sama, ostali program pa bo v obliki brošure za vodstva potovalnih skupnosti pripravljen s strani organizatorjev.

Na stacionarnem delu tabora se bomo zbrali v sredo, 2. avgusta. Dopoldanski del programa bo obarvan tematsko (prisluhnili bomo predstavitvam skavtskih korenin drugih stegov, pogovarjali se bomo o skavtski metodi, načinih vodenja v ZSKSS in prenosih odgovornosti na mlade. Popoldanski del pa bo namenjen izobraževalnim in sprostitvenim delavnicam. Večeri bodo v naše korenine usmerjeni na zabaven način, polno neformalnega dogajanja pa bo moč najti tudi med odmori. Pridružili se nam bodo mediji ter različni znani gostje iz sveta skavtstva, politike, civilne družbe in dela z mladimi.


PRIJAVE

Prijavite se lahko do 10. aprila 2006. SKVO naj se prijavi naenkrat (izpolnite prijavnico za SKVO in za posameznike, dobite pa jo na [url=http://glej-dalec.skavt.net]glej-dalec.skavt.net[/url]). Priporočamo, da se hkrati s SKVOjem prijavite tudi voditelji, ki v SKVOju niste več aktivni, pa boste vseeno udeleženci tabora.


NISEM AKTIVEN V SKVO-ju, KAJ SEDAJ?

V primeru, da si voditelj in nisi aktiven v nobenem SKVO-ju, se nikar ne počuti prikrajšanega. Tabor voditeljev Glej daleč je namreč namenjen tudi tebi, imaš pa dve opciji na kakšen način se pridružiti:

1. Priključi se svojemu SKVO-ju (SKVO stega ali skupine, ki se ji čutiš najbolj pripadnega). Prijaviš se torej v sklopu SKVO-ja, se skupaj z ostalimi voditelji pripraviš na tabor in z njimi odideš tudi na potovalni del tabora.

2. Priključi se enemu izmed podtropov za pripravo tabora in tako sodeluj pri organizaciji. Na voljo imaš tehnični podtrop, komunikacijski podtrop in dva programska podtropa. Za to opcijo pošlji mail na [url=mailto:simona.musedinovic@skavt.net]simona.musedinovic@skavt.net[/url].

Vse informacije v zvezi s prijavo na tabor in plačilom najdeš na [url=http://glej-dalec.skavt.net]glej-dalec.skavt.net[/url]Glej daleč nazaj, vse do skavtskih korenin. Le tako lahko odkriješ jedro skavtskega načina življenja. Skavtska obljuba in zakoni, naša temeljna korenina, niso primerni le za otroke in mladostnike. Tudi zate skrivajo neizmeren studenec življenjskega smisla.

Glej daleč naprej. Ne le do naslednjega skavtskega srečanja, ne le do konca tega leta. Ne le do konca tvoje voditeljske poti. Do svoje starosti, smrti in še čez. Da boš ob koncu z B.-P.-jem v en glas rekel: »Živel sem srečno življenje. Na pravi poti k sreči je tisti, ki deli srečo z drugimi. Tudi vi skušajte zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli.«

In ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.