Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Skoči pokonci. Čvrsto stoj. HODI!

Martina Rupčič, Energična puma 02.09.2013
KDO? Skavti iz različnih koncev Slovenije. KDAJ? 14. – 20. avgust 2013. KJE? Podvolovljek. KAJ? Isti namen: pridobiti nova znanja, prijateljstva in postati voditelj veje IV.
skupinska (Avtor: Tamara Lah)

Že prvi dan smo morali kar hitro skočiti pokonci. Oblikovali smo 5 vodov, si razdelili funkcije in postavili šotore. Deževno vreme je pripomoglo k temu, da je bilo postavljanje res pospešeno. V naslednjih dneh smo čvrsto stali in postavili taborne zgradbe, ki so bile res TOP! Vse od vhodne zgradbe pa do oglasne deske in oltarja. Celo WC je bil poseben - razpolagal je s straniščno poezijo, ki je nastajala tekom celega tedna.

Na taborni šoli smo spoznavali teme, ki naj bi obvladal vsak voditelj veje IV. Sledilo je veliko pogovorov, nasvetov in pridobljenega znanja ter nočna igra in petje ob zabavnih večerih. Manjkal ni niti skavtski potep, na katerem smo doživeli zanimive dogodivščine, ki smo si jih izmenjali ob vrnitvi v taborni prostor. Na potepu smo načrtovali tudi poletni tabor, ki smo ga v zadnjih dneh predstavili na »občini« in se tako prijavili na sofinanciranje poletnih aktivnostih. Voditelji - kot komisija na občini - so komentirali naše nastope in program. Po komentarjih sodeč, lahko rečemo, da smo napredovali, vendar je potrebno še veliko vaje – saj vaja dela mojstra (mojster pa vajo).

Iskrena hvala SVOD-u, ki je poskrbel, da smo bili z vsakim dnem bolj siti. Hvala, da so bile tudi tiste najbolj »bedne« teme zanimive. Največja zahvala pa jim gre za to, da so pripomogli k osebni rasti vsakega posameznika in omogočili izmenjavo izkušenj.

Skozi cel teden smo živeli naše geslo taborne šole – Skoči pokonci. Čvrsto stoj. HODI!  Na zadnji pozdrav: »Bodite pripravljeni in HODITE!« pa lahko rečemo le: »Vedno pripravljeni in BOMO!« Razšli smo se polni novih doživetij in v pričakovanju naslednjega snidenja - na Stični mladih, preverbi ali DSV-ju.

Fotogalerija
6 slik
skupinska
dvig jambora
nasmehi
pri maši
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.