Dogodek

-

Skavtski večer v Mariboru (2)

pred 5921 dnevi
Začetek: 06.05.2008 ob 15:00
Zaključek: 07.05.2008 ob 14:59

Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Skavtski večer v Mariboru (2)

Svod Agrrrrrr, čuj! 05.05.2008
Kar naenkart se je zaslišal grozeč trušč, ki se je vse bolj in bolj približeval. Ljudje so obstali in se zazrli v smer prihajajoče grožnje, živali pa so jo na hitro ucvrle na varno. Tisti trenutek je izza ovinka ponovno pridrvela kočija...
- - (Avtor: Aleš Bliskoviti svizec)
...in sunkovitoma zavrla pred že znanimi mestnimi vrati. Zaradi nenadnega zaviranja je kočijaž, ki je stal na zadnjem delu kočije, nehotel poletel po zraku naravnost na prednjega vranca in ga zajahal. Kislega nasmega, ko so se naokoli krohotali kar po tleh valjajoči se meščani, se je skobacal iz konja, iz žepa potegnil svitek ter se odpravil proti vratom. Glavo je ponosno vzdignil in kljub sedaj že skorajda množici smejočih se očevidcev razgrnil pergamentni svitek ter ga z močnimi udarci pribil na mestna vrata, pri tem pa se še silovito udaril po prstih. Prizor je iz balkona opazoval župan in se od smeha skoraj prekucnil preko ograje, kar pa ga ni zadržalo, da si ne bi šel pogledat svitka, na katerem je sedaj pisalo ...

Voditelj in voditeljica, pozdravljena!

Pred davnimi časi jo je proti Dunaju urezal silen mož in si pokoril vse nepridiprave, ki so se mu postavili na pot. Tudi danes se podamo na pot, a ne na Dunaj ampak v toti Maribor, kjer bomo podoživeli to posebno zgodbo.

Če vas za udeležbo še nismo prepričali, naj vam še zaupamo, da se podamo na adrenalinsko avanturo v Pustolovski park, pečemo hrenovke in twist v enem najlepših kotičkov v Mariboru, pri tem pa se podamo v svet junaka, ki je pokazal Dunaju kaj je to slovenska kri, in še marsikaj drugega se ima zgoditi.
Smo vas sedaj prepričali? :)

Dobimo se v torek 6. maja pri Betnavskem gozdu v Mariboru, zbiranje poteka do 17.00 ure.

Bodite pripravljeni!

Svod Agrrrrrr, čuj!

P.S: Zbiranje bo potekalo na avtobusni postaji blizu Betnavskega gozda (glej zemljevid). Če vas pot popelje v Maribor z vlakom vam svetujemo, da izstopite na Teznem, kjer imate cca. 15 min hoje do zbirališča (rdeča črta). Iz centra pa vodi do zbirnega mesta linija avtobusnega prevoza in sicer linija 2 Betnavska in 21 Ljubljanska.
Fotogalerija
3 slike
-
-
-

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.