Dogodek

Skavtska šola življenja v naravi 1. stopnje

pred 5712 dnevi
Začetek: 03.10.2008 ob 15:00
Zaključek: 12.10.2008 ob 15:00

Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Skavtska šola življenja v naravi, 1. stopnja (ŽVN)

Trop za Skavtsko šolo življenja v naravi 18.09.2008
Datum: 3.-5.10. in 10.-12.10.2008 Kraj: Globoko v gozdu, v bližini Ljubljane Zahteve: Imeti moraš nekaj malega skavtskega znanja, nekaj skavtske opreme in veliko željo po izkušnji iz življenja v naravi. Primerno je za PP in voditelje, ki si želijo vedeti več!
(Avtor: Petra Beltram)
Prijave: Če prijavnice še nimate, pišite na vescine@gmail.com, kamor izpolnjeno tudi pošljite ali pa si jo prenesite s strani http://z.nejc.eu/~filip/. Prijava velja šele ob plačilu prispevka. Rok prijav je 26.9. 2008!

Prispevek: 20 €, plača se v treh dneh po prejetem potrditvenem mejlu.

Želiš vedeti več? Beri naprej ...

Skavtska šola življenja v naravi 1. stopnje (ŽVN) bo tudi letos! Že drugič, še boljša in še zahtevnejša. Kdor želi praktično izkusiti življenje brez običajnega udobja, ki smo ga vajeni celo pri skavtih, je pravi skavt za to šolo. Ne gre pa samo za preživetje, temveč tudi za učenje veščin, ki vam bodo koristile kadarkoli in kjerkoli v naravi. Pa da vas ne bomo peljali žejne čez vodo, bomo naš repertoar tudi predstavili.

ŽVN se bo tokrat zaradi okoliščin odvijala v dveh delih, in sicer oktobra. S tem ne bo okrnjena nobena tema, nasprotno, omogoča celo več svobode.

Naše najpomembnejše pravilo je učenje s praktičnim delom. Začelo se bo z bivakiranjem, kjer boste lahko takoj okusili svoje znanje, še posebej v primeru slabega vremena. Zelo verjetno boste svoje znanje nadgrajevali celo v času nočnega počitka ter ga skozi vso šolo temeljito izpilili.
Igranje z ognjem se vam bo zdelo na koncu šole mala malica, saj boste morali za vsako kuhanje najprej poskrbeti za ognjišče, kurjavo in ogenj. Izbira načina, kako zakuriti, bo na koncu najtežji del priprave ognja!
S tem pa kuhanja še ni konec, saj boste spoznavali različne načine kuhanja in še različnejšo hrano. Poznavalci pravijo, da je na koncu vse dobro, tudi oglje in kaj surovega ...
Razen teh veščin boste osvojili tudi vozle in vrvi. Naš strokovnjak bo predstavil temo tako, da izbira vozla in vrvi ne bo več noben problem, kar bo zelo dobrodošlo pri zgradbarstvu, kjer se boste spoznali z različnimi oblikami gradnje skavtskih zgradb.
Tekom življenja in učenja boste spoznali tudi uporabna znanja o orodju in varnosti pri delu z njim, tudi če ne bo potrebno, boste uporabljali prvo pomoč in poskušali rešiti Ančko, spoznali rastline ter sledili živalim. Da bo lahko vse skupaj potekalo normalno in ne da se kdo izgubi, vas bomo seznanili tudi z osnovami orientacije.
Pričakujete lahko še pomembne goste, ki bodo razširili vaše znanje o naravi.
Da pa ne bo ostalo vse skupaj samo pri spoznavanju, sledi na koncu precej zahteven preizkus vašega znanja. Zajel bo vse teme, praktično in teoretično, ter večino znanja, pozitivna ocena pa bo postavljena precej visoko. Po besedah lanskih udeležencev »brez učenja in ponavljanja ne bi šlo«. Že to pove veliko.

Torej, da naredimo dolgo zgodbo krajšo, prijavite se na najbolj skavtsko šolo, kjer je znanje zagotovljeno. Bodite tisti, ki boste v prihodnjih letih krojili usodo ZSKSS, ne samo na sestankih, temveč tudi v gozdu!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.