Zažiga

21 Zažgi

Prenesi v

Skavtska novinarska konferenca uspela

Matej Černetič 17.04.2007
V torek, 17. 4. 2007, smo v ZSKSS sklicali novinarsko konferenco, da predstavimo naše aktivnosti v povezavi s 100-letnico, Dnevom zemlje in da se novinarjem predstavimo kot organizacija.
Tiskovna konferenca Tiskovna konferenca (Avtor: Gašper Furman /FGF)
Novinarjem, fotografom in snemalcem smo tudi z dejanji prikazali naše značilne dejavnosti in jim na koncu postregli s – hrenovkami, kajpak. Pri konferenci so pod Barbarinim vodstvom sodelovali med drugim tudi načelnik ter skavti iz Novega mesta in Ljubljane 4. V nadaljevanju navajamo kratko sporočilo po konferenci.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je v torek, 17. aprila 2007, v Ljubljani pripravilo sprejem za novinarje in z besedo ter dejanji predstavilo svoje delo.
V prijetnem ambientu majhnega parka je načelnik ZSKSS Slavko Lenart predstavil skavtstvo kot svetovno gibanje, ki ga je leta 1907 ustanovil Robert Baden-Powell, skavta pa kot osebo, ki ima veselje do življenja v naravi, druženja, pustolovščin in pripravljenost na izzive, osebno rast in pomoč sočloveku.
Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je bilo ustanovljeno 31. marca 1990, čeprav segajo začetki že tja v leto 1922. Od takrat je ZSKSS raslo in danes združuje čez 4.400 članov ter 700 voditeljev v 72 stegih (lokalnih enotah) po vsej Sloveniji. Kot nevladna, neprofitna organizacija prostovoljcev, ki je odprta za vse, želi prispevati k polnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju mladih ljudi, da bodo lahko postali trdne osebnosti, odgovorni državljani ter člani krajevnih, nacionalnih in mednarodnih skupnosti.
V letošnjem letu ZSKSS čakajo številni izzivi. Ob Dnevu Zemlje pripravljajo okoli 50 čistilnih akcij po celi Sloveniji, organizirajo regijska srečanja vseh skavtov in praznovanje 100-letnice skavtstva, ki bo potekalo 1. avgusta v Ljubljani. Še posebej pa so navdušeni nad organizacijo Evropske skavtske konference, ki jo pripravljajo skupaj z Zvezo tabornikov Slovenije in bo potekala od 5. do 11. maja v Portorožu.
Svoje skavtske izkušnje sta predstavila tudi mlajša skavta, ki se z velikim navdušenjem udeležujeta tedenskih srečanj in zimskih ter poletnih taborov, ki so vrhunec skavtskega leta. Da pa ne bi ostali samo pri besedah, so skavti tudi predstavili svoje spretnosti in pokazali, kako se postavi šotor, pripravi ogenj in zaveže različne vozle.


Fotogalerija
15 slik
Tiskovna konferenca
Tiskovna konferenca
Portret nacelnika
Skavtinja
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.