Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Skavti po svetu so aktivni, kaj pa mi?

Živa Žagar, uredništvo SkavtNET 12.11.2010
Skavti po celem svetu so zavezani k odločitvi, da bodo prispevali svoj del k reševanju klimatskih sprememb. Tako se je konec septembra na Maasdelta Sensation zbralo okoli 1500 nizozemskih skavtov, ki so proslavljali 100. obletnico skavtstva na Nizozemskem.
zračni posnetek za klimatsko kampanjo 10:10 zračni posnetek za klimatsko kampanjo 10:10 (Avtor: Robbert van Waarden)

Med večimi dejavnostmi s katerimi so ta dan obeležili obletnico, pa je največjo pozornost pritegnila postavitev spektakularnega zračnega posnetka za 10:10 klimatsko kampanjo.

Kampanja je produkt globalnega sodelovanja posameznikov, izobraževalnih institucij, podjetij, kot tudi organizacij, kakršne so skavtske skupine. Vsi sodelujoči, so se zavezali, da bodo zmanjšali izpuste emisij ogljikovega dioksida za 10% letno, z začetkom leta 2010.

Še vedno se lahko pridružite več kot 111.000 akterjem v 152 državah po svetu, kot posamezniki v družini ali pa skavtski skupini. Organizatorji so pripravili navodila in redno objavljajo nove raziskave ter spremljajo potek projekta. 

Ste v vaši skavtski skupini izpeljali podoben projekt? Ali pa ste se udeležili kakšnega? Napišite kaj ste počeli, kako ste zadevo izpeljali, da skupaj spodbudimo tudi ostale.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.