Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

Skavti okupirali Ljubljano!

Špela Zalaznik 01.08.2007
Da, prav si prebral. Če si bil del tega, že veš za kaj se gre. Če ne, boš takoj izvedel =)
Praznovanje stoletnice skavtstva - demo4 Praznovanje stoletnice skavtstva - demo4 (Avtor: Gašper Furman /FGF)
Slavili smo namreč 100- letnico skavtstva! Prav včeraj, 1. avgusta se nas je na Prešernovem trgu v Ljubljani zbralo mnogo in še več. Dan smo začeli s ponovitvijo obljube, sveto mašo in nadaljevali s skavtskim zajtrkom. Celoten Prešernov trg je dobil nekakšen oranžen pridih. Le zakaj =)

Po zajtrku smo se s pomočjo pisanih trakov razdelili v skupine in se odpravili na orientacijo po Ljubljani v skupinah po deset. Zabavali smo se, se bolje spoznali in nasmejali. Najboljše so bile seveda žive točke, še posebno zanimiva je bila tista, kjer smo na Šuštarskem mostu peli pesem Čez šuštarski most. Bili smo prava atrakcija. Pa ne samo tu. Povsod so se ljudje obračali za nami, saj nas je bila polna Ljubljana. Pri orientaciji smo sledili namigom na listih, ki smo jih prejeli in morali smo biti kar brihtni, da smo razvozlali nekatere opise.

Pot nas je vodila do parka Kodeljevo, kjer je bil naš cilj. Tam smo se najedli, po kosilu pa se je začel drugi del programa. Odvijale so se delavnice in razne športne igre. Seveda pa si si lahko tudi vzel trenutek ali dva za soskavta ter malo pokramljal. Pa da ne pozabim, tudi skavtarnica je prišla malo na obisk, da je razkazala in seveda tudi prodala katerega izmed izdelkov.

Proti večeru pa se je pričela še zaključna prireditev, na kateri so prikazali avdicijo za naj skavta, kateri smo se od srca nasmejali. Sledil je prižig ognja in seveda pravo praznovanje. Pripeljali so namreč... nekaj za kar smo potrebovali žlice. Nekaj zelo dobrega. Sladoled! In to ne dve, tri ali deset banjic. Pripeljali so ga kar precej več, okrog 140 litrov menda. S tem pa se je začel tudi družabni večer, saj smo klepetali, se smejali in plesali. Na koncu pa še spust zastave in prireditve je bilo uradno konec.

In bilo je dobro! A žal je hitro minilo... Ampak mi se ne damo! Že nestrpno pričakujemo 200- letnico =)
Fotogalerija
62 slik
Praznovanje stoletnice skavtstva - demo4
Praznovanje stoletnice skavtstva - demo4
Praznovanje stoletnice skavtstva - demo4
Praznovanje stoletnice skavtstva - demo4
+59

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.