Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Prvi aprili na SkavtNETu

Matej Balantič, uredništvo SkavtNET 02.04.2011
Na SkavtNETu že tradicionalno poskrbimo, da se april prične z nasmehom na ustih. Zato smo na prvega v aprilu tudi letos za vas pripravili dve potegavščini.
Potegnili smo vas! Potegnili smo vas! (Avtor: arhiv SkavtNET)

Prvoaprilske šale so pri nas že stalnica. Tako smo vas leta 2006 potegnili, da je bila ZSKSS v Londonu izbrana kot organizatorica 22. svetovnega Jamboreeja. Jamboree naj bi organizirala v sodelovanju z ZTS.

Leta 2007 smo oznanili, da smo prevzeli taborniški portal Rutka.net (ki je prikladno isti dan objavil - seveda v hecu - da se zapira). Objavili smo tudi novičko o izmišljenem skavtskem turnirju v ličkanju koruze, za katerega je bil presenetljivo velik interes.

Leta 2008 smo objavili, da so e-poštne liste tako pokvarjene, da boste morda na ta dan prejeli e-pošto, ki ni namenjena vam. V tem primeru smo svetovali, da jo pobrišete. Objavili smo tudi, da se bo ZSKSS vpisala v Guinessovo knjigo rekordov kot najmanjša organizacija, ki je kdaj organizirala Jamboree.

Leta 2009 smo posneli posebno televizijsko oddajo, kjer smo oznanili, da pričenjamo s skavtsko televizijo - SkavtTV (oddaja je še vedno dosegljiva na tej povezavi). Kot ste morda opazili, televizija kmalu ni bila več zgolj hec, saj lahko v zadnjem času na SkavtNETu spremljate video prispevke iz vse Slovenije.

Lansko leto smo obelodanili, da se je Ekipa SkavtNET odločila sodelovati v projektu botrstva skavtskemu okoljskemu centru, in v skavtskem domu v Kočevskem rogu opremiti računalniško učilnico. Trdili smo namreč, da današnja mladina veliko časa preživi za računalniki, da se tam počutijo domače in varno, hkrati pa so navdušeni za vse, kar je povezano z njimi.

Prvi april 2011

Tudi letos ni šlo brez heca. Najavili smo, da pričenjamo z izdajo tiskane različice SkavtNET novic. Tako bi pomagali vsem tistim, ki si ne morete privoščiti tabličnega računalnika, SkavtNET pa bi vseeno radi spremljali iz spalne vreče ali stranišča.

Skupaj s to novico smo objavili tudi poziv za prostovoljne raznašalce SkavtČASOPISA, ki bi skrbeli, da bi tiskana izdaja brezplačno prišla na dom skavtinj in skavtov.

Oznanili smo tudi, da ZSKSS išče novo barvo kroja in vam v glasovanje ponudili štiri kričeče barve. Zmagala je olivno zelena.

Zavezani k smehu

Na SkavtNETu verjamemo, da si je tudi za dobro šalo treba vzeti čas, zato iskreno upamo, da smo vsaj koga od vas dobro potegnili. Če nisi nasedel letos pa ne pozabi, prvi april 2012 bo kmalu tukaj in morda boš takrat na vrsti ti :)

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.