Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Pomladni Svet Združenja

Sabina Rupnik Suhadolnik 13.03.2019
V soboto, 9. marca 2019, je na Rakovniku v Ljubljani potekal pomladni Svet Združenja.

 

Delegati glasujejo Delegati glasujejo (Avtor: Anja Halik)

V soboto, 9. marca 2019, je na Rakovniku v Ljubljani potekalo že 56. zasedanje Sveta Združenja. Kot običajno na spomladanskih zasedanjih, je bilo največ časa namenjenega poročanju voljenih organov - izvršnega in nadzornega odbora ter častnega razsodišča. Poleg tega je bil potrjen zaključni račun z bilanco stanja za 2018 in sprejet rebalans za 2019. Prišlo je tudi do manjših sprememb v Pravilniku o finančnem in materialnem poslovanju ter Pravilniku o delovanju stega. Vse bodo v kratkem objavljene na spletni strani ter z zapisnikom zasedanja tudi v novičkah.

Poverjenica za usposabljanje voditeljev Sara Petrovčič nas je seznanila s spremembami, ki se obetajo na področju usposabljanja, zlasti ker se prehodno obdobje začne že letos, ko bodo potekale prve izvedbe nove, jedrne taborne šole Skavtska vzgoja. V aprilu bo organiziran eden ali več posvetov, kjer bodo načrti podrobneje predstavljeni, saj se bo na podlagi posvetov in evalvacij letošnjih usposabljanj jeseni potrdilo novo shemo usposabljanj v ZSKSS.

Organizatorji tabora voditeljev - Urška Mali Kovačič, Tjaša Sušin, Gašper Govekar so javno naznanili ime tabora, ki je preprosto - SREČAnje. Sreča je srečati se - s samim seboj, drug drugega. Sreča je dati "srca skup". Zbrane so povabili k zaupanju, da bo  tabor morda prav zaradi občutka o pomanjkanju informacij resnično namenjen voditeljem. Tokrat se namreč skvoji ne bodo aktivno pripravljali že med skavtskim letom, ampak bo njihova aktivna soudeležba prišla do izraza na taboru. Kako, pa je za zdaj še presenečenje. Pa še to - prijave so uradno res že zaprte, ampak če želiš, se lahko še vedno pridružiš 460-glavi množici s klikom na https://prijavnica.skavt.net. 

 

Svet Združenja 2019 Svet Združenja 2019 (Avtor: Anja Halik)
Fotogalerija
17 slik
Svet Združenja 2019
Svet Združenja 2019
Svet Združenja 2019
Svet Združenja 2019
+14

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.