Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Podpis dogovora o sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije - odborom »Planinstvo za invalide/OPP

Boži Čulibrk Rajkovič 11.02.2020
Slepi in slabovidni po slovenski planinski poti 2020-2022. 8. februarja se je 30 skavtov pridružilo ostalim 130 pohodnikom na prvem inkluzijskem pohodu. Prehodili smo del Pohorja in podpisali dogovor o sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije - odborom »Planinstvo za invalide/OPP (osebe s posebnimi potrebami). S tovrstnim sodelovanjem živimo skavtsko obljubo in delamo ta svet za spoznanje boljši, kot smo ga prejeli.
Podpis dogovora o sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije - odborom »Planinstvo za invalide/OPP (Avtor: Anja Halik)

Skavti, Taborniki in Karitas bomo sodelovali v akcijah Slepi po slovenski planinski poti, Gibalno ovirani gore osvajajo in Inkluzijskih pohodih. Na prvem tovrstnem pohodu 8. februarja 2020 smo Skavti podpisali uradno sodelovanje s Planinsko zvezo Slovenije - odborom »Planinstvo za invalide/OPP (osebe s posebnimi potrebami).

Kaj pomeni podpis dogovora za Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov podpis dogovora?

Služenje družbi in aktivno državljanstvo sta glavni vodili skavtske vzgoje. S tovrstnim sodelovanjem živimo skavtsko obljubo in delamo ta svet za spoznanje boljši, kot smo ga prejeli. Potreba po delu z otroki s posebnimi potrebami je v skavtskem prostoru vedno večja. Tovrstne izkušnje nam pomagajo rasti kot organizaciji in združevati različne dejavnosti ter ob tem še vedno ohranjati bistvo skavtstva. Svoj odgovor ob pozdravu »Vedno pripravljen!« Skavti širimo tudi navzven. S prisotnostjo v družbi in pri tovrstnih dejavnostih smo pomembni predstavniki tega, da živimo vrednote, za katere vzgajamo.

Kot je dejal ustanovitelj skavtov, Robert Baden-Powell: »Zagotoviti želimo, da bi vsako človeško bitje, ki je prišlo na svet po Božji milosti, imelo enake možnosti. Da bi lahko vsakdo užival in ustvarjal dobro življenje.«

Fotogalerija
10 slik
Podpis dogovora o sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije - odborom »Planinstvo za invalide/OPP
Prvi inkluzijski pohod na Pohorje
Prvi inkluzijski pohod na Pohorje
Prvi inkluzijski pohod na Pohorje
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.