Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Okoljci v Kočevskem rogu

Brina Smovnik 12.07.2007
Trop za Kočevski rog ter trop za okoljsko vzgojo sta od 6. do 8. julija preživela pester delovni vikend v Kočevskem rogu.
Ob slavnem bazenu Ob slavnem bazenu (Avtor: Marko Puškarič)
V petek smo se zbrali na Združenju ter pot nadaljevali v Kočevje, kjer smo si v Pokrajinskem muzeju Kočevje ogledali značilnosti tega območja. Po teoriji v muzeju smo se odpravili v kočevske gozdove. Ogledali smo si dve grobišči, kjer so izvajali množične povojne poboje. Tisti, ki smo bili v kočevskih gozdovih prvič, smo se seznanili z našim najbližjim sosedom kmetom Lojzom.
Naslednji dan smo naredili konkreten načrt, kaj želimo početi s Skavtskim domom v Kočevskem rogu, ter popoldan nadaljevali z idejami in načrti, kako v ZSKSS vključiti okoljsko vzgojo. Na večer smo se srečali z gospodom Augustom Grilom, predsednikom društva Kočevarjev staroselcev – Občice, ki nam je zaupal svojo življenjsko zgodbo nemškega kočevarja ter nas popeljal po Čebelarskem centru Podstenice ter po muzeju nemških Kočevarjev v Občicah.
V nedeljo smo nadaljevali z načrtovanjem programa, nato pa začeli počasi pospravljati. Na obisk je prišel starejši par in gospod nam je povedal, kako je bilo na Roški žagi v času, ko je bil revirni gozdar na tem območju. Popoldan smo se utrujeni od napornega vikenda odpravili nazaj proti Ljubljani.
Vikend, poln pričevanj ljudi, ki so doživeli poboje v Kočevskem rogu, lepoto te pokrajine, delo, ki krepi telo in duha, nova oziroma okrepljena poznanstva našega združenega tropa, smeh, skavtski duh … Verjamem, da bo ta vikend ostal v spominu vseh, ki smo to doživeli.
Rezultate tega, kar smo naredili v tem vikendu, bo, upamo, kmalu moč zaslediti v skavtskih medijih. Dogajanje o Skavtskem domu v Kočevskem rogu pa lahko spremljate na zskss.skavt.net.

V imenu združenih tropov pripravila
Fotogalerija
19 slik
Ob slavnem bazenu
Skavtski dom v Kočevskem rogu
Šefe ve, kaj hoče
Vabljeni v Skavtski dom
+16

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.