Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Ogenj v meni 2012 - srečanje vodstev potovalnih skupnosti

Franci Bačar 02.08.2012
Vodstva potovalnih skupnosti so prišla po zadnja navodila pred taborom voditeljev. V soboto, 28. julija, malo po 8. uri zjutraj so se začela zbirati na za zdaj še nepokošenem travniku, kjer se bo čez dober teden gnetlo več kot 400 skavtskih voditeljev iz vse Slovenije.
Pot do tabornega prostora Pot do tabornega prostora (Avtor: Aljoša Kikelj)

Odpravila so se v bližnji gozdiček, kjer so srečali Mojzesa, ki je pasel ovce svojega tasta Jitra. Mojzesu je bilo težko, a so mu vodstva pomagala. Skupaj so gnali ovce po puščavi in … in nenadoma so zagledali goreči grm. Iz grma jih je nagovoril Gospodov angel. Mojzes je zaslišal klic Boga in odšel v Egipt rešit svoje ljudstvo. Tudi voditelji so zaslišali klic, svoje potovalne skupnosti morajo pripeljati na skupni del tabora voditeljev Ogenj v meni. Da pa jim bo lažje, so dobili še nekaj dodatnih pojasnil in navodil. Ker bo program kvaliteten in obsežen, je bilo teh informacij veliko. In vodje potovalnih skupnosti s trenerji in DA-ji so se zasedeli. Videti so bili utrujeni in zaspani. Zato smo tok informacij prekinili z igro roverček. Razdelili smo se v dve ekipi. Obe sta se zelo borili. Roverček je letel sem in tja, včasih ga je kdo nataknil na kol. Vsi smo tekli levo in desno, zmagali so najboljši. Vsi pa smo švicali. Bilo je vroče.
Po tem so nadaljevali s sprejemanjem informacij. Spet je bilo veliko novega. Postali smo lačni. Zelo lačni. Še dobro, da je od gorečega grma ostalo veliko žerjavice, ki smo jo naložili na podpeke, in še preden so vodje PS, trenerji in DA-ji izvedeli vse, kar morajo, je bilo kosilo pripravljeno. Po stari skavtski navadi smo hrano pospravili, še preden se je ohladila.

Tako so vodstva PS odšla domov sita in polna informacij, pa tudi Mojzesu je uspelo odpeljati Izraelce iz Egipta.

Kako je vse potekalo, si lahko ogledate na: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.379910078741665.87720.107294436003232&type=3

Fotogalerija
31 slik
Pot do tabornega prostora
Taborni prostor
Uvodni pozdrav
Prva naloga za vodstva
+28

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.