Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Nujno obvestilo: pomoč ob poplavah

Matej Balantič, poverjeništvo za odnose z javnostmi 06.11.2012
Narava je zopet pokazala zobe. Poplave, ki so prizadele skoraj tretjino Slovenije, so prizadetim posameznikom povzročile veliko stisko in škodo. Sporočamo vam, kako lahko skavtinje in skavti pomagamo pri odpravljanju posledic nesreče.
Skavt - prvi posredovalec Skavt - prvi posredovalec (Avtor: arhiv ZSKSS)

Po naših informacijah bodo pristojni organi (Uprava za zaščitno in reševanje) naše pomoči zelo veseli, pomembno pa je, da se je lotimo pravilno

Bistveno je, da delujemo organizirano in najavljeno. Zato vse skavtinje in skavte pozivamo, da se obrnete na svojega voditelja. Ta bo najprej v lokalnem okolju preveril, če je vaša pomoč potrebna tam. V kolikor ne, se bo voditelj obrnil na pisarno oz. poverjeništvo, od koder vas bodo razporedili na primerno lokacijo in vam dali vsa potrebna navodila.

Voditelji si navodila za pomoč skavtov ob poplavah, ki jih je posredoval Luka Novak, poverjenik za gospodarstvo, lahko preberete na voditelji listi ali tem naslovu.

Veseli smo, da je želja pomagati in odziv z vaše strani velik. Trenutno je na terenu veliko število prostovoljnih gasilcev, pripadnikov civilne zaščite, vojske, ter drugih služb in društev, zato je pomembno, da delujemo usklajeno in upoštevamo navodila.

Kako torej ravnati

Še enkrat, nekaj poudarkov:

  • zaradi vaše lastne varnosti ter učinkovite pomoči ne odhajate na teren nenajavljeni ali posamično,
     
  • skavtinje in skavti, zainteresirani pomagati, se obrnite na svoje voditelje,
     
  • voditelji pred odhodom na teren preberite navodila in kontaktirajte poverjeništvo,

Ne pozabite tudi, da mora voda na nekaterih mestih še odteči, da se bo lahko čiščenje sploh začelo. Nevarnost poplav na nekaterih območjih še vedno obstaja. 

Vsa vprašanja v zvezi s pomočjo lahko usmerite na Luko Novaka (luka.novak1@skavt.net), ali pisarno ZSKSS.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.