Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Na svetu Združenja izvolili novo načelnico

Matej Černetič 13.03.2006
V soboto, 11. marca, je v Ljubljani potekalo redno zasedanje sveta ZSKSS. Začelo se je s spodbudnim uvodnim govorom načelnika Slavka Lenarta in duhovno mislijo. Poročila Izvršnega in nadzornega odbora ter častnega razsodišča so delegati sprejeli brez večjih pripomb, nekoliko bolj pa so se zaustavili ob zaključnem računu za leto 2005. (se nadaljuje)
Svet ZSKSS Svet ZSKSS (Avtor: Matej Černetič)
Rdeče številke so pokazale, da so bila pričakovanja pri dohodkih s strani sponzorjev prevelika. K ohranitvi pozitivnega stanja na računu so prispevale pretekle rezerve in manjša realizacija tudi na strani odhodkov. Izvršni odbor, ki je prenapihnjeni proračun sicer podedoval od prejšnjega IO-ja, je že začel z izvajanjem ukrepov za preprečitev podobnih težav v letu 2006.

V nadaljevanju so delegati potrdili pravilnik nadzornega odbora, z nekoliko razprave in manjšimi popravki pa tudi pravilnik častnega razsodišča. Navedena pravilnika bosta organoma ZSKSS omogočila bolj učinkovito delo ter s tem še boljše delovanje skavtske organizacije.

Proti koncu zasedanja, ki se je zavleklo v popoldanske ure, je svet z veliko podporo izvolil za novo načelnico Damjano Kern iz Komende, dolgoletno skavtinjo in voditeljico IV. V svoji predstavitvi je poudarila, da prihaja s 'terena', iz množice skavtskih voditeljev, in da želi kljub svoji funkciji ostati del te množice.

Delegatom so bile predstavljene tudi priprave na Evropsko skavtsko konferenco, ki jo bomo skavti maja prihodnje leto organizirali skupaj s taborniki. Svet je pooblastil izvršni odbor za potrebne korake v tej smeri.

Zasedanje se je zaključilo z obilico vabil na narazličnejše dogodke, ki jih poleg skupnega tabora voditeljev pripravljajo posamezni tropi in stegi širom Slovenije. Zagnanost in aktivnost stegov ter odlično vzdušje med delegati potrjujeta, da je Združenje slovenskih katoliških skavinj in skavtov v odlični formi in da lahko z nasmehom zremo v prihodnost.

Fotogalerija
2 sliki
Svet ZSKSS
Novoizvojlena načelnica Damjana Kern

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.