Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Na svetu ZSKSS

Matej Černetič 13.11.2006
Pretekli vikend, 11. in 12, novembra je v Celju potekal jesenski svet ZSKSS. Sobota je bila namenjena predvsem preverbi poletnega tabora voditeljev Glej daleč, različnim delavnicam, kovnicam idej in druženju. V nedeljo pa so na zasedanju delegati med drugim potrdili proračun za leto 2007, izvolili novega poverjenika za gospodarstvo Sandija Hribarja, sprejeli sklep o jamboreeju 2008 in še nekaj drugih, o katerih več v nadaljevanju.
Zlati znak ZSKSS za Matjaža Kocjančiča Zlati znak ZSKSS za Matjaža Kocjančiča (Avtor: Matej Černetič)
Pretekli vikend, 11. in 12, novembra je v Celju potekal jesenski svet ZSKSS. Sobota je bila namenjena preverbi poletnega tabora voditeljev Glej daleč, različnim delavnicam, kovnicam idej in druženju. Na eni izmed delavnic se je pregledalo strukturo ZSKSS in iskalo izboljšave, na drugi so se udeleženci seznanili z osnutkom novega sistema usposabljanja v ZSKSS. Na tretji pa so v luči sadov tabora Glej daleč že načrtovali prvi veliki vseslovenski skavtski jamboree, ki se kaže zgoditi poleti 2008. Zvečer so Celjani pripravili posebno obliko martinovanja, na skavtski način (brez pitja alkohola, da ne bo pomote).
V nedeljo je zasedal Svet ZSKSS, tokrat brez težav s sklepčnostjo. Delegati so med drugim potrdili proračun za leto 2007, izvolili novega poverjenika za gospodarstvo Sandija Hribarja, strinjali so se tudi, da izvršni odbor pristopi k aktivnostim za vključevanje ZSKSS tudi v drugo svetovno skavtsko organizacijo, WOSM. Hkrati so izvršnemu odboru naložili, da pripravi podrobno utemeljitev, kakšne so prednosti vstopa v to svetovno organizacijo. Velika večina delegatov je podprla idejo o organizaciji vseslovenskega jamboreeja leta 2008. Na koncu so sledile še podelitve nagrad najbolj prizadevnim v preteklem letu ter imenovanje trenerjev, Mateja Cepina in Alenke Oblak. Dobili smo tudi prvi zlati znak ZSKSS, za petnajst let požrtvovalnega skavtskega voditeljstva na lokalni in državni ravni, ki ga je prejel Matjaž Kocjančič iz stega Ankaran 1.

In še malo za hec, malo zares - glede na zagnanost novoizvoljenega poverjenika za gospodarstvo se lahko morda nadejamo katerega od prihodnjih svetov Združenja v skavtskem domu v Kočevskem Rogu.
Fotogalerija
8 slik
Zlati znak ZSKSS za Matjaža Kocjančiča
Volitve novega poverjenika za gospodarstvo
Novi poverjenik za gospodarstvo, Sandi Hribar
Svet ZSKSS
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.