Dogodek

NOT

pred 6636 dnevi
Začetek: 25.03.2006 ob 16:00
Zaključek: isti dan ob 23:00

Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

NOT- nočno orientacijsko tekmovanje

Polona Žehelj 26.02.2006
Bi se rad-a preizkusil-a v nočni orientaciji? Pridi na najbolj množično in najbolj pestro taborniško tekmovanje v Sloveniji - 29. Nočno orientacijsko tekmovanje (NOT) bo potekalo v okolici Ljubljane, v noči s sobote na nedeljo, 25. in 26. marca 2006. Organizira ga, kot vsa leta doslej, Taborniški rod Močvirski tulipani iz Ljubljane, udeležilo se ga bo preko 300 tekmovalcev iz Slovenije in zamejstva in kamor vabimo tudi vse skavtske ekipe.
(Avtor: )
5-članske ekipe se bodo pomerile v nočni orientaciji, signaliziranju v Morsejevi abecedi, prvi pomoči, prehodu minskega polja (ne čisto ta pravega), znanju iz topografije.

Tekmovanje se začne v soboto 25. marca ob 17h. Glavna naloga ekip je nočni pohod, na katerem morajo pokazati precej orientacijskega znanja, saj je orientacija v gozdu zahtevna že podnevi, kaj šele ponoči le ob soju baterijskih svetilk. Najhitrejši se na cilj vrnejo že pred polnočjo, zadnje ekipe pa do zore ali celo kasneje. Ekipe rešujejo tudi teoretične naloge: pred odhodom na progo na startu rešujejo topografske naloge na zemljevidu in odgovarjajo na vprašanja. Na progi poskušajo s pomočjo kompasa in metra prehoditi navidezno minsko polje, kar se pogosto konča z bumom, rešujejo test prve pomoči ter se pogovarjajo na daljavo s pomočjo baterij in Morsejeve abecede. Najboljše ekipe na koncu seveda prejmejo nagrade.

Več informacij in celoten razpis tekmovanja najdete na [url=http://not.rutka.net/]http://not.rutka.net[/url], lahko pa se obrnete tudi na vodjo tekmovanja Leo Kavalič, [url=mailto:lea.kavalic@guest.arnes.si]lea.kavalic@guest.arnes.si[/url], 040 270 330.

V naravi, po travi, ponoči in v goščavi - NOT 2006!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.