Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Velenjska mestna avantura 2011

Rok Ružič, Ljubljana 5 25.09.2011
Letošnje mestne avanture, Adventure Race Slovenia, so se končale s tekmo v Velenju, 18. oktobra 2011.
Mestne avanture Mestne avanture (Avtor: http://ma.adventurerace.si/)

V nedeljo, 18. oktobra je bila v Velenju zadnja izmed tekem v pokalu Mestne avanture.

Mestna avantura je tekmovanje sestavljeno iz orientacije in večih različnih športov. Razdeljeno je na 3 kategorije, 20 km dolgo BERGMANDLC, 40 km POZOJ ter 80 km MASTODONT.

Letošnja avantura (kategorija Pozoj) je obsegala plavanje, veslanje, skike, skiro, rolanje, tek (pohodništvo) in kolesarstvo. Skavtsko čast je reševala ekipa stega Ljubljana 5, videnih pa je bilo še nekaj drugih skavtskih obrazov.

Sama avantura je neke vrste orientiring, kjer na koncu primarno šteje število točk in ne čas. V primeru, da se prekorači časovna limita, ki je določena za vsako kategorijo posebej, se končno število točk razpolovi. Čas se upošteva za razvrstitev pri ekipah, ki imajo enako število točk. Torej, pomembna je taktika in načrt za najboljši izplen točk v najkrajšem možnem času.

Pomembna je fizična pripravljenost ter poznavanje orientacije. Dve stvari, ki odlikujejo skavte :)

Taborniki rodu Jezerski zmaj so v vseh teh letih tekmovanje izpilili do te mere, da se vsakemu udeležencu po prihodu v cilj na usta nariše nasmeh. Težke trase, veliko različnih športov, odlična organizacija. Vsekakor tekmovanje, ki ti ostane v spominu. Če imaš seveda dovolj poguma, da se prijaviš.

Začnite trenirat in upam, da bo naslednje leto več skavtskih ekip in se bomo udarili med seboj ;)

Več informacij glede Mestnih avantur je možno dobiti na uradni spletni strani.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.