Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Luč miru iz Betlehema

Boži Čulibrk Rajkovič 30.11.2018
Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema se bo letos v Linzu odvijal 15. decembra 2018. Regijski sprejemi Luči miru iz Betlehema pa bodo 16. decembra v Litiji, Postojni in Preboldu.
(Avtor: )

Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema se bo letos v Novi katedrali v Linzu odvijal 15. decembra 2018. Slovensko odpravo bodo sestavljali člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Poslanica in geslo


Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej – poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.

Toda kako?

Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni.

Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Delimo plamen – zanetimo mir

 

To sporočilo bomo skavti po vrnitvi iz Linza 16. decembra najprej ponesli na regijske sprejeme Luči miru iz Betlehema v:

Litijo: Ob 16:00; sveta maša v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji
Postojno: Ob 16.00; sveta maša v cerkvi sv. Štefana v Postojni
Prebold: Ob 17:30; sveta maša v cerkvi sv. Pavla v Preboldu

Med 17. in 20. decembrom jo bomo ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam.

Akcija ima tudi dobrodelni namen. Sredstva bomo namenili:

Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad.
Družbeno koristnim projektom, ki jih bodo skavti izvedli v poletju 2019.

Prispevke bomo od 1. decembra 2018 do 28. februarja 2019 pobirali s prodajo svečk, prostovoljnimi prispevki in donacij preko SMS-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.