Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

PLAMEN LUČI MIRU IZ BETLEHEMA PO SLOVENIJI

Boži Čulibrk Rajkovič 20.12.2018
Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema je bil v soboto, 15. decembra, v Novi katedrali v Linzu. Po sprejemu v Linzu so bili v nedeljo, 16. decembra, regijski sprejemi plamena Luči miru v Litiji, Postojni in Preboldu. Med 17. in 20. decembrom so plamen Luči miru ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam.
Sprejem pri podpredsedniku Državnega zbora Branku Simonoviču Sprejem pri podpredsedniku Državnega zbora Branku Simonoviču (Avtor: Rok Rakun)

Kot vsako leto tudi letos Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov v sodelovanju z Zvezo bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo organizira slovenski del akcije Luč miru iz Betlehema. Uradna slovesnost je potekala 15. decembra v Novi katedrali v Linzu. Na dogodku so bili predstavniki držav iz celega sveta, med njimi tudi Češka, Slovaška, Španija, Francija, Hrvaška, Portugalska, Romunija, Nemčija, Avstrija in Združene države Amerike. Plamen Luči miru iz Betlehema je na sprejem prinesel avstrijski otrok, ki si je s svojimi dejanji v preteklem letu to najbolj zaslužil. Predstavniki vseh držav so pristopili do plamena, prižgali svečo, ki so jo prinesli in ob tem prebrali poslanico, ki spremlja akcijo v njihovi državi.

Po sprejemu v Linzu so člani odprave odpotovali proti Sloveniji, kjer so jih v nedeljo, 16. decembra, čakali regijski sprejemi plamena Luči miru v Litiji, Postojni in Preboldu.

Med 17. in 20. decembrom so plamen Luči miru ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam, med drugim predsedniku države, državnega zbora, premierju, varuhinji človekovih pravic, na policijo, vojsko, ministrstva ter veleposlaništva. 

Plamen bodo ponesli tudi na najvišjo kapelico Marije Snežne na Kredarici.

Akcija ima tudi dobrodelni namen. Letos so se v duhu akcije Luči miru iz Betlehema, katere plamen greje in neti mir ob družinskem ognjišču, odločili, da sredstva namenijo Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad in družbeno koristnim projektom, ki jih bodo skavti izvedli v poletju 2019 in tako s prostovoljnim delom pustili pečat aktivne participacije v družbi.

Prispevke bodo pobirali s prodajo svečk, prostovoljnimi prispevki in donacij preko SMS-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919.

Skavti želijo, da bi v predbožičnem času plamen Luči miru iz Betlehema zasvetil v čim več domovih in tako širil sporočilo, da je mir potrebno deliti z drugimi. Plamen predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo. Letošnje geslo akcije je Delimo plamen – zanetimo mir.

 

Delimo plamen - zanetimo mir Delimo plamen - zanetimo mir (Avtor: Boži Čulibrk Rajkovič)
Fotogalerija
44 slik
Delimo plamen - zanetimo mir
Sprejem pri predsedniku RS Borutu Pahorju
Sprejem pri predsedniku RS Borutu Pahorju
Sprejem pri predsedniku RS Borutu Pahorju
+41

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.