Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Lahko začnemo danes ... (foto, video)

Ekipa Skavtnet, Ana in Matevž 05.08.2011
... z majhnimi koraki spreminjamo sebe in svet! Tako se glasi pesem Jamboree-ja, ki bo danes se zadnjič združila skavte s celega sveta.
(Avtor: Matevž Cerar)

Člani osebja smo se v prostem času odpravili na potep po tabornem prostoru, preizkusili pot preživetja in zabaviščni park ter se udeležili "žvn" delavnic. Četrtek je bil namenjen Festivalu kultur, v petek nas je obiskal švedski kraljevi par, člani slovenske odprave pa smo našli tudi čas za skupinsko slikanje in domačo pesem. Današnji dan je v znamenju priprav na večerno prireditev in odhod proti domu.

Dogajanje prejšnjih dni si tako lahko ogledate na slikah, še prej pa si poglejte posnetek reportaže, ki smo jo posneli za Dnevnik na 1. programu RTV Slovenija (36 min 40 s).

Da pa ne bomo vedno pisali le člani osebja, vam tokrat sporočilo pošilja 5 naših skavtov, udeležencev Jamboreeja.

Lep pozdrav iz 22. svetovnega skavtskega Jamboreeja na Švedskem. Po 19. dneh potovanja smo že vsi malce izmučeni, a vseeno uživamo in želimo iz teh zadnjih dni odprave iztržiti čim več. V tem času smo videli 3 evropske prestolnice, preživeli 2 dni na skavtskem otoku Vässarö, ter nekaj zelo zabavnih in neprespanih noči na avtobusu. Gotovo pa se bomo najbolj spominjali Jamboree-ja in vseh skavtov, ki smo jih tu spoznali. Nepozabno je bilo tudi, ko se je več desettisočglava množica skavtov s celega sveta združila v petju himne Jamboree-ja. 

V Sloveniji je pred nekaj leti iste zvezde gledalo 3.500 skavtinj in skavtov, tu pa se je proti Severnici zazrlo kar 39.000 parov oči. In ko si bomo podali roke v slovo, bo ostal samo še "Simply scouting!".

Bi-Pi

Sašo, Miha, Tomi, Nejc, Luka

Fotogalerija
48 slik
Sloveeenija
+45

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.