Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Kvajdej ponovno združuje

Organizacijski trop voditeljev Kvajdeja, Aleš Jekovec 16.10.2011
Gorenjske izvidnike in vodnice letos tako čaka pestro skavtsko leto v duhu ustvarjalnosti in pobudništva ter gorenjske tradicije.
(Avtor: )

Zgodba se je začela pred dobrimi 15 leti, natančneje leta 1997, ko je skupina naših prednikov (nekdanjih voditeljev gorenjskih čet), prišla na idejo, da bi se na vsako toliko časa gorenjski izvidniki in vodnice povezali skupaj na taboru vseh gorenjskih čet. Tako so leta 1997, 2002 in 2007 organizirali tabor vseh gorenjskih čet Kvajdej. Tabor se organizira na vsakih pet let, tako da se ga lahko prav vsak izvidnik oziroma vodnica.

Od zadnjega Kvajdeja je torej minilo natanko pet let in glede na tradicijo, je skupinica približno petnajstih zagnanih voditeljev iz vseh vetrov naše prelepe Gorenjske stopila skupaj in se ob pomoči četovodij vseh 12 gorenjskih čet lotila velikega projekta organizacije že četrtega Kvajdeja, ki bo potekal med 16. in 22. julijem 2012.

Skupinica, ki se je poimenovala OTV (ožje taborno vodstvo), se je že polna delovne vneme lotila izziva, ki je pred njo. Tako smo se v soboto 15. oktobra zbrali v prelepem biseru naše Gorenjske (pot do tja je morda malce bolj vijugasta in razburljiva), in prek razreševanja dilem skupaj uspešno začrtla osnovno pot letošnjega Kvajdeja (udeležilo naj bi se ga okrog 300 izvidnikov in vodnic) in tudi priprav na ta veliki dogodek, ki bodo potekalo skozi celotno skavtsko leto. Ob tem smo seveda spoznali (s takšne in drugačne plati) Dražgoše, njihovo zgodovino, prebivalce, izdelovali stolpe iz balonov ter si privoščili še kakpno razvedrilo.

Osnovna pot je tako začrtana, pred nami pa je še veliko delo, veliko izzivov, v katere bomo zagrizli skupaj z gorenjskimi četovodji in prepričan sem, da bodo julija izvidniki in vodnice vseh 12 čet veseli in ponosni na to, da so del naše prelepe Gorenjske.

Fotogalerija
51 slik
+48

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.