Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Ker v meni ogenj gori!

Ana Grahor, trop za promocijo in komunikacijo 12.08.2012
3. vseslovenski tabor voditeljev je zaključen. Plamene, ki so se vse dni iskrili med nami, imamo sedaj v sebi, da zažarijo po vseh kotičkih Slovenije.
skupinska (Avtor: Matevž Cerar)

Vzdušje v taboru se je vse od prihoda 430 udeležencev le še stopnjevalo.

Četrtek je bil dan za stege, regije in srečanja po vejah, vzeli pa smo si čas tudi za sprostitev in skupinsko plesanje pod odrom. Popoldne smo zaključili z mašo, ki jo je vodil ljubljanski nadškof dr. Anton Stres. V zabavnem večeru pa so zasijale potovalne skupnosti in na zabaven način predstavile delčke slovenske zgodovine.

Pestremu četrtku je sledil še živahnejši petek. Dopoldne je minilo v znamenju delavnic, tako sprostitvenih, kot izobraževalnih. Priredili smo okroglo mizo s pomembnimi gosti na področju mladinskega dela in neformalnega izobraževanja. Obiskala sta nas tudi minister za infrastrukturo in prostor, g. Zvonko Černač in državni sekretar ministrstva za obrambo, g. Peter Stavanja. Ob koncu dopoldneva nas je obiskal in nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Turk

Tabora pa niso popestrili samo gostje in mediji, saj se nam je pridružilo še 150 bivših voditeljev in 100 njihovih otrok. 

Popoldne je bilo v znamenju poti preživetja in športnih iger. In kot se spodobi, je bil tudi zadnji večer tabora nekaj posebnega. Po zabavnih družabnih igrah je sledila podelitev zlatih lilij ter deteljic, najvišjega skavtskega priznanja. Za pomemben in velik prispevek, ki so ga dali našemu Združenju, so priznanje prejeli Milena Pačnik, Matej Cepin in Janez Kobal. Praznovanje se je nadaljevalo v družbi skavtskega benda Ana in pow. 

V soboto dopoldne smo se odpravili na tržnico, kjer so se predstavili tropi in poverjeništva v našem Združenju. Obiskal in nagovoril pa nas je tudi koprski škof, dr. Jurij Bizjak

Srečanje z gorečim grmom, ogenj v naravi, plameni prijateljstva in novih poznanstev, ognjeni jeziki svetega duha, ogenj v kosteh. Ogenj v meni!

Do sedaj najštevilčnejši tabor voditeljev je bila res priložnost, da smo si voditelji vzeli nekaj časa zase in za našo skupnost voditeljev. Priložnost, da smo preživeli nekaj dni v najboljši potovalni skupnosti na najbolj nori skavtski dogodivščini. Priložnost, da smo se lahko spomnili trenutkov in naložili polena na svoj ogenj. Na tisti ogenj, ki da pogum koraku novih dni!

Fotogalerija
32 slik
dobre prakse
regijske minutke
skupinski ples
voditelji VV
+29

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.