Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

JAMBO, HELLO, IT'S THE WORLD SCOUT JAMBOREE!

Tina, Maja, Boštjan, Urška in Taja 29.07.2007
700 evrov za tabornino, 120 evrov za pot, 300 evrov za cevlje, biti na jamboreeju- NEPRECENLJIVO! Poskakujoci oranzni kroji+ veliko blata+ nasmehi na vsakem koraku+ pisane rutice+ nenadno poznavanje razlicnih jezikov+ stari in novi prijatelji+ akcija= SVETOVNI JAMBOREE 2007
nekaj fotografij iz svetovnega jamboreeja nekaj fotografij iz svetovnega jamboreeja (Avtor: tadeja zajec)
OSNOVNI PODATKI
- vec kot 40.000 skavtov iz skoraj celega sveta
- 8.000 mednarodnega osebja
- 161 drzav
- 400 ton smeti
- 1.2 milijona obrokov (in to samo za mednarodno osebje)
- 10.3 milijonov evrov zaslužka, če bi bili za svoje delo plačani (to bi bilo 1.287.50 evrov na osebo) :)

ŠKORNJI ZA 300 EVROV ALI NAJBOLJŠA NALOŽBA V ŽIVLJENJU
Si predstavljate blatno pot prezivetja? In da pridete tja nepripravljeni, v ljubkih čeveljcih, svetlih oblačilih, belih nogavičkah in v pričakovanju vročega vremena? No, tako hudo ni bilo, res pa je, da nismo bili pripravljeni na 10 cm blata takoj, ko stopiš iz šotora! Zato smo si ze prvi dan v bližnjem mestu kupili modre rožnate škorenjce s katerimi tudi blato ni več ovira in kateri postajajo naš zaščitni znak!

STIČISCE CELEGA SVETA
Slovenska zastava pred nasim šotorom sicer ni najvišja, vendar pa ravno zato lazje kljubuje vetru. In ceprav se nam včasih še vedno zgodi, da nas zamenjajo s Slovaško, sta slovenska zastava in pod njo zastava našega združenja, med najbolj obiskanimi v taboru. Morda k množicnemu obisku pripomore tudi naša sproščenost in širok nasmeh...

ZELIMO VAM VESEL BOZIC
25. julij- božic... Ne, ni napaka! S kanadskimi skavti iz Quebeca smo zapeli vse božicne pesmi, ki jih poznamo (slovenske, angleške, francoske) in tako doživeli svoj prvi "campers christmas". S seboj smo prinesli tudi sneg in darila za v nogavičke. Božični duh nas je tako povezal, da smo še dandanašnji neločljivi!

KARIERA NA JAMBOREE-ju
Si predstavljaš, da postanes osebni varnostnik princa Williama? Si predstavljaš, da po enem dnevu dela postanes vodja izmene? Si predstavljaš, da tvoja malica traja 3 ure? Si predstavljaš, da si brezposelen pa imas se vedno več kot potrebuješ? Ja, na Jamboree-ju je vse mogoče, le prave ljudi moras poznati... oh, naš dragi Bill! :)

NJEGOVA VISOKOST PRINC WILLIAM NA DOSEGU ROKE
Ponosno oznanjamo, da je oranžnosrajčnik Matevž Mali iz stega Domžale 1 segel princu Williamu v roko in do nadaljnega ima prepoved umivanja! Ostali pa smo bili eni izmed maloštevilnih izbrancev, ki so tvorili živi zid med njegovo visokostjo vojvodo Kentskim, njegovo visokostjo princem Williamom in ostalo rajo. In seveda v upanju, da se bo v katero izmed nas nesmrtno zaljubil. Dobili pa smo le njegov kraljevski nasmeh! :)

40.000 skavtov, ki mislijo in čutijo enako kot ti, na enem mestu, z zastavami v zraku, iskricami v očeh in pesmijo na ustnicah... EN SVET, ENA OBLJUBA! Ja, nepozabno! Na srečo pa je pred nami se 11 dni!

Lepo vas pozdravljamo iz na pol deževnega Hylands Parka!Fotogalerija
12 slik
nekaj fotografij iz svetovnega jamboreeja
nekaj fotografij iz svetovnega jamboreeja
nekaj fotografij iz svetovnega jamboreeja
nekaj fotografij iz svetovnega jamboreeja
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.