Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

ICCS konferenca v Celju oz. mednarodno skavtsko navdušenje

Trop za pripravo ICSS konference v Celju 04.12.2009
Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je od 26. do 29. novembra 2009 v Celju gostilo Svet evropsko-mediteranske regije Mednarodne katoliške konference skavtstva (ICCS – International Catholic Conference of Scouting).
logo logo (Avtor: Trop za pripravo ICSS konference v Celju)

Kaj je to ICCS (MKKS)?

ICCS je institucionalna vez med Svetovno organizacijo skavtskega gibanja (WOSM) in Rimskokatoliško cerkvijo, ki združuje več kot 50 katoliških skavtskih organizacij, razdeljenih na 4 svetovne regije (evromediteransko, afriško, ameriško in azijsko). Osnovno poslanstvo ICCS je s pomočjo skavtske metode prispevati k polni vzgoji mladih ljudi na podlagi katoliške vere.

 

Konferenca v Celju

Dogodka se je udeležilo 50 skavtinj in skavtov iz 20-ih držav in iz vsaj toliko različnih skavtskih organizacij. Med drugimi so bili tudi udeleženci iz Izraela, Palestine, Jordanije, Libanona in Egipta, ki prinašajo posebno obogatitev z izkušnjami iz dežel, kjer je katolištvo manjšinska veroizpoved.

Udeleženci so pridobivali nova znanja na seminarjih s slovenskimi in tujimi predavatelji, obenem pa tudi spoznavali medsebojne kulturne in druge raznolikosti. Delegati sveta Konference so izvolili tudi 3 nove člane sveta in sprejeli pomembne dokumente za delovanje ICCS, ki so v oporo skavtskim organizacijam pri vzgoji otrok in mladih v aktivne in odgovorne državljane.

 

Organizacija konference

Tehnično organizacijo konference, grafično podobo in spremljevalni program je prevzela ekipa iz članov našega združenja.

Tako smo v četrtek v Celju  pripravili srečanje z mariborskim nadškofom dr. Antonom Stresom. V petek zvečer smo udeležencem preko slovenskega večera z našimi kulinaričnimi dobrotami, tradicionalno glasbo in plesom predstavili košček slovenske kulture.  Med obiskom prestolnice smo se srečali z ljubljanskim nadškofom in metropolitom msgr. Alojzijem Uranom. Izlet smo obogatili še s sveto mašo v bogoslužni kapeli ljubljanskega bogoslovja. Mašo je vodil pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak, pri njej pa so s petjem sodelovali tudi člani našega Združenja. V nedeljo je bil za vse zainteresirane organiziran še izlet v Postojnsko jamo.

 

Vsega tega pa ne bi mogli storiti in tako uspešno izpeljati brez vseh skavtinj in skavtov, ki so prispevali svoj čas in energijo. To so:

Trop za pripravo konference: Sandi, Gregor, Julija, Tina, Ana, Ana, Matej, Matija, Milan

DA-ji, ki so pomagali pri izvedbi vsebinskega dela konference: Branko, Janez, Janez

Prevajalke: Andreja, Mira, Tina

Vozniki: Peter, Blaž, Simon, Jure, Luka, Janez

Ekipa za pripravo slovenske večerje: Marko, Žiga, Katja, Sibila, Rosana, Simon in klan iz Šenterneja 1

Zborovodkinja Tamara in "skavtski zbor" sestavljen iz klana Brežice 1, članov skvoja Ljubljane 4 in članov stegov Ajdovščina - Šturje 1, Kamnik 1 ter Postojna 1.


Zahvala gre prav vsem. Zaradi vsakega izmed vas so bili tuji gostje nad Slovenijo in našim Združenjem navdušeni. In mnogi izmed njih so obljubili, da se še kdaj vrnejo.

 

 

Več na uradni strani dogodka: http://iccsconference.skavt.net/si

Fotogalerija
51 slik
logo
recepcija
Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) je od 26. do 29. novembra 2009 v Celju gostilo Svet evropsko-mediteranske regije Mednarodne katoliške konference skavtstva (ICCS – International Catholic Conference of Scouting).
uvodni pozdrav
+48

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.