Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Hočeš služiti, delati dobra dela?

prepovz 14.05.2008
Vabijo nas preizkušane sestre in bratje, da postanejo njihove, tudi naše poti. To nam bo lahko narediti, saj imamo napisano: "Skavt je prijatelj vsakomur in vsem skavtinjam in skavtom brat."
Kristus je rekel: "Bolne boste vedno imeli med seboj!" Mar ni dober občutek, če komu pomagaš? Kristus je rekel: "Bolne boste vedno imeli med seboj!" Mar ni dober občutek, če komu pomagaš? (Avtor: prepovz)
Takole je poročal lansko leto g. oni Burja o 20. romanje k Mariji v Leščevju.

V soboto, 19. maja 2007, je potekalo že 20. peš romanje bolnikov in invalidov iz Ljubljane (Vič) na Dobrovo pri Ljubljani, k Mariji v Leščevju. Tako se imenuje Marijina božja pot, kjer je milostna podoba Vnebovzete Matere Božje.

Na pot je šlo čez 50 romarjev, nekateri pa so se nam k praznovanju pridružili pri cerkvi. Tako se nas je zbralo čez 80 oseb. Člani župnijske Karitas so nam pred cerkvijo gostoljubno pripravili bogato okrepčilo.

Razpoloženje je bilo posebej lepo zaradi sodelovanja ljubljanskega nadškofa in metropolita msgr. Alojzija Urana. Pri sv. maši nas je ob Božji besedi spodbudil še s svojo besedo, besedo dobrega pastirja. Spomnil nas je tudi na 100 letnico kronanja milostne podobe Marije Pomagaj na Brezjah, na 90 letnico fatimskih prikazovanj, ter na 11. obletnico 76. rojstnega dne pokojnega papeža Janeza Pavla II., ki ga je pri nas v Sloveniji praznoval, v soboto, 18. maja 1996. Prav ta papež je v starosti učil in pričeval, da »je življenje dragoceno tudi v starosti, betežnosti in bolezni.«

Po sv. maši so nas Marijine sestre s kosilom pogostile v svojem samostanu. Romanje pa smo zaključili s petimi litanijami na prostem, pri sestrskem vrtu.

Prišli smo, iz vseh koncev Slovenije, da se Mariji zahvalimo ter njej izročimo in priporočimo vse naše življenjske zadeve. In tako smo sklenili, da bomo tudi nadaljevali.

Letos nas vabijo to soboto, 17. maja. Dobimo se pri pokopališču na Viču v Ljubljani. Romanje k Mariji se prične ob pol desetih.

Na god sv. Alojzija nas vabijo na Brezje, a o tem kasneje.

Letošnje, že 30. letovanje Prijateljev invalidov in bolnikov v italijanskem Bibioneju bo od 23. julija do 1. avgusta. Prijave zbira sestra Edith na naslov: edith.metelko@rkc.si, tel: 031 512257

Prevoz z avtobusom, stroškov ni, plačilo pa povabilo na naslednje služenje - področna srečanja, Miklavževanja ...

Pridružite se nam!

Peter, Hitri povž
Fotogalerija
5 slik
Kristus je rekel: "Bolne boste vedno imeli med seboj!" Mar ni dober občutek, če komu pomagaš?
Kristus je rekel: "Bolne boste vedno imeli med seboj!" Mar ni dober občutek, če komu pomagaš?
Kristus je rekel: "Bolne boste vedno imeli med seboj!" Mar ni dober občutek, če komu pomagaš?
Kristus je rekel: "Bolne boste vedno imeli med seboj!" Mar ni dober občutek, če komu pomagaš?
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.