Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Državno srečanje DA-jev v Celju

Branko Cestnik 11.05.2006
26. aprila 2006 je pri Sv. Jožefu v Celju potekalo državno srečanje duhovnih asistentov pod geslom »Vzidaj se!« Srečanje je pripravilo in izvedlo poverjeništvo za za duhovnost (bivši trop GDA).
(Avtor: )
Začeli smo na prostem s katehezo z zidaki. Vsak je prinesel zidak in ga vstavil v mini-stavbo, ki je pomenila katedralo skavtske duhovnosti s šestimi vhodi. O šestih vstopnih mestih je nato v dvorani zanimivo predaval Janez Kobal, ki pa mu je žal zmanjkalo časa, da bi odpredaval celotno vsebino. Sledilo je delo po skupinah in plenum. Vmes nas je obiskal in nagovoril imenovani celjski škof Anton Stres, tudi sam skavt. Na plenumu so prišli na dan različni poudarki, vandar lahko rečemo, da so DA-ji bili dokaj optimistično razpoloženi. Običajnega jamranja (»ni časa«, »pregoreli smo«, »ni razumevanja okolja«, »mladi niso motivirani«,...) je bilo le za vzorec. Morda najlepše pričevanje je bilo s strani starejših DA-jev, ki so nas poučili, da leta za delo z mladimi niso pomembna. Če je ljubezen, medgeneracijske razlike niso v breme.
Pomembna točka srečanja je bila, ko je GDA Vili Kaučič predstavil tabelo z nalogami poverjeništva in zaprosil navzoče, da se »vzidajo«, se pravi, da prevzamejo konkretno odgovornost za kak projekt na državni ravni. Odziv DA-jev je bil dober. Bog daj, da bi se vsi ti načrti tudi uresničili.

Avantgardni Orel
Rakova Steza 1

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.